Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 20 januari 2010

Är någon förvånad?

Efter att ha obducerat de 27 skjutna vargarna (sköt de inte 28 st?) kan man konstatera att alla verkar vara normalt utvecklade. Hade man förväntat sig något annat, när flera tusentals jägare går ut i skogen och skjuter vargar på måfå??

Att det dessutom finns personer som kommentarer såna här artiklar med att vi årligen måste skjuta av vargstammen, annars kanske det inte finns någon mat kvar för vargen år 2020. Vargens favoritbyte är älg och rådjur. Om vi människor inte triumferade runt i skogen i jakt på dessa djur (också) hade naturen skött mycket av "problemet" på egen hand!

3 som har tyckt till:

Anonym sa...

Iom att det finns så få "stamfäder" så trodde de att de skulle vara värre utvecklade iom att det är stor inavel.

I vårt jaktlag som är enormt stort brukar vi skjuta cirka 55 älgar per år. I år 15 iom att vargen varit i farten. Stor skillnad...

Vad jag gissat så är du själv inte jägare och inte någon nära som jag som är uppvuxen med jakt och naturen. Har jaktlicens. Detta med vargen är mer en samhällsdebatt som visar oförståelse med de som lever med jakt och djur.

Västergötskan sa...

Svärfar är jägare i Värmland.

Anonym sa...

Hur är hans syn på jakt? Bara panga eller även viltvård?
Ett generationskifte gjordes för många år sedan då de äldre (födda 40-50-tal) fick börja lära sig mer om viltvård av de yngre (bla70-80-talister). De yngre värnar mycket mer om viltvården än de äldre.