Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 14 november 2008

Var är Robin Hood när man behöver honom??

Man kan läsa hundratals artiklar på nätet, vad gäller bankerna och hur de inte KAN sänka boräntorna till sina kunder, pga höga upplåningskostnader.
Men ge någon 120 miljoner x antal (hur många personer vet nog inte nån) i pensionsavtal, DET har de minsann pengar till ?! Jo, jag tackar.
Att det behövs för en konkurrenskraftig ledning är bara skitsnack! Om ingen erbjöd så höga pensioner, så skulle det problemet inte finnas...!

Från http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3771878.ab
Fråga ställd till Nordeas presschef, Helena Östman:
"97 procent av Nordeakunderna som röstat på Aftonbladet.se tycker att ersättningarna är för höga. Vad anser ni om det ?"
Svar: (...) Till de kunder som funderar på att byta bank kan jag säga att det ser liknande ut i de flesta svenska banker. Och i utländska banker är ersättningarna ännu högre."

Jaha...? Det börjar påminna om politik... "Jag vet inte riktigt vad VI gör rätt, men titta på de andra, de har minsann gjort minst lika mycket fel som oss! Nä-nä-nä-nä-näää!"
Och? Spelar det någon roll att det andra också gör fel. Svara bara på frågan istället!!!

Tänk vad storbankerna hade kunnat sänka boräntorna om alla dessa bonusar och pensionsavtal hade lagts på en rimlig nivå! Vem fan är värd 120 miljoner? Ingen, oavsett hur bra man är på sitt yrke!

Robin Hood, var är du? Sverige behöver dig!!!


0 som har tyckt till: