Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 4 november 2008

A-kassa och presidentval

Är Anders Borg förvånad? Citat från aftonbladet idag: "-Det är bekymmersamt att människor som skulle behöva ett trygghetssystem, har lämnat a-kassan av ekonomiska skäl."
Bekymmersamt? Ja! Förvånande? Nej! A-kassorna höjdes i SNITT med 235 kr/mån. För elektrikerna var det en höjning från 92 kr/mån till 349 kr/mån. Totalt en höjning på 279 %..?! För HRF var höjningen 275 %.
Hur kan Anders Borg vara förvånad att folk gick ur a-kassan? Nu kräver han att a-kassorna sänks. Jaha. Bättre sent än aldrig, eller vad säger man...? :-O

Överallt kan vi läsa om valet i USA. Som jag skrev sist; Jag HOPPAS verkligen Obama vinner! Att USA kan visa att de kan välja en president som inte är så förbannat konservativ (!). Att de inte vill ha (ytterligare) en krigsfantast som dessutom vinner röster just för att han är f.d. krigsveteran. Inget ont om krigsveteraner. Men är det verkligen något som ska ligga till grund när man ska rösta fram en ny president??

Om McCain vinner så kommer jag inte vara förvånad. Men jag kommer vara besviken. Och USA har (återigen) bevisat att de inte är redo för en modern, framåtblickande president...

3 som har tyckt till:

Unknown sa...

Och vad sänktes skatten med i snitt då?

Västgötskan sa...

Du menar den skattesänkning som 2007 åts upp av a-kassehöjningen, trafikförsäkringshöjningen, bensinskattehöjningen osv..?

Unknown sa...

Ta och räkna på det hela så ser du att så inte alls är fallet.

Har du en genomsnittlig lön (enligt SCB) på 25 000 kr, och bor i en kommun med 32% i skatt, så har du sänkt din skatt med 1154 kr per månad.

A-kassan höjdes i snitt med 270 kr (din uppgift som jag inte kontrollerat)

Trafikförsäkring rör sig om ca 50 kr/mån, och bensinskatten höjdes med 29 öre per liter dvs ca 35 kr i månaden om du tankar 1500 liter om året.

Så höjningar på ca 350-400 kr och en skattesänkning med 1150 kr.

Var menar du att övriga 700 kr tagit vägen då?