Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 6 augusti 2011

USA nästa.

Vad är det för idiot som har polisanmält humorgruppen Grotesco och låten "Bögarnas fel" för hets mot folkgrupp, efter deras framträdande i Allsång på skansen?
Låten bygger ju på just människors förutfattade meningar mot HBT-personer, fast på ett ironiskt sätt! Personen i fråga kan ju inte ha någon som helst självdistans eller humor...?

Magnus Carlsson förstod. Babsan förstod. Killen i publiken med pride-flaggan viftandes under låten; han förstod! Den enda som förmodligen inte förstod var den 30-åriga killen som gjorde anmälan. (Eller också är väl chansen rätt stor att han gjorde en anmälan bara för att se vad som hände...?)

Snart blir vi som USA och anmäler och stämmer varandra åt höger och vänster, utan förnuft eller logik!

6 som har tyckt till:

Nettan sa...

Ganska skrämmande att tänka på att bli som USA. Att ständigt vara nervös över om man ska bli stämd eftersom dom som du skriver stämmer varandra för i princip allt. Hemsk tanke. / Nettan

Anneli sa...

Tycker vi är där redan..! Lättkränkta personer anmäler glassar som rasistiska, studentskylt med naket barn på som pedofilvänligt...fan, man blir ju mörkrädd! Jag VISSTE att den här låten skulle bli anmäld...förstod det så fort jag såg klippet!

äppelblomman sa...

Man blir ju förbanad ju...:-( Ja tänk om det blir som i USA när alla anmäler alla för ALLT. Då blir det inte så roligt...:-(
Kram K

Barnens Hjältar sa...

Ja, vad var det det stod? Varje individ med normalbegåvning förstod udden av det hela.

Akta sig så inte personer med IQ under 90 också anmäler för hets mot folkgrupp :P

Västgötskan sa...

Barnens hjältar:
Ja du, snart vågar man inte säga något.
Ett under i alltsammans är ju att Magnus Betnér skämtar om ALLT (med all rätt tycker jag) och har väl klarat sig. Eller?

Joel Jonsson sa...

Ord är farliga, någon kan ju bli kränkt! Bäst att vi förbjuder ord helt och hållet.