Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 12 augusti 2011

Rodeo-hästar och Matrix-getter?!

Innan barnen föddes red jag i 13 års tid och jag levde och andades hästliv! Livet som småbarnsförälder var inte lika lätt att anpassa till hästlivet och all tid det tog, så efter det har jag (tyvärr) bara ridit lite sporadiskt. Men jag tycker det är lika kul varje gång! (Det är lite som att lära sig cykla. När det väl sitter där, så sitter det där. I ryggmärgen).

Jag har genom åren både ramlat, rullat och kanat av hästryggen. Enstaka gånger även blivit REJÄLT avkastad! Det är väl ett under att man inte skadat sig mer, när man tänker tillbaka?! Däremot har det alltid varit (mer eller mindre) inridna hästar jag har hållit mig till. Igår skulle jag för första gången hjälpa en kompis att lägga sadel på sin 2-åring...

Det började lugnt och fint. "Paden" var inga problem, westernsadeln gick också helt ok. Sen var "matte" så elak att hon spände åt sadelgjorden under magen?!
(Tydligen blev jag i det här skedet tillputtad av hans mage mitt i hans första bocksprång. Jag minns inget. (Minnesblockering??)

Jag kom i alla fall undan oskadd. Hästen också. Så småningom. Även om han ett tag såg ut att agera (och reagera) som om han var på väg att dö...

Efter ett tag (som äkta rodeo-häst) insåg han att:
"Ok, det kanske inte var så farligt..? Jag betar en stund i stället"...
Slutet gott, allting gott! Men han var laaagom trött i huvudet efteråt!

När vi sen skulle ta in hennes getter, visade det sig att "gethonan" förmodligen har sett alldeles för många "Matrix-filmer"! Rena rama utbrytar-drottningen som (BOKSTAVLIGT TALAT?!) kunde göra volter med hjälp av väggarna...?! Ha ha!


8 som har tyckt till:

Bella sa...

Ja tänk att det sen kommer ngn tant på hästrackaren sen med, läskigt =) fniss
Ha en underbar dag och helg!

Bella

äppelblomman sa...

Ha ha! Åh allt detta lyckades du få på kort! Underbart!
Ja att rida är verkligen underbart! Har oxå ridit i föera år, men som dej så finns tyvärr inte tiden för det längre...:-( Men sen om några år så!!;-)
Kram K

Västgötskan sa...

Bella:
Ja du... Tanken har tänkts. Men den tanten kommer INTE vara jag! Ha ha!

Västgötskan sa...

Äppelblomman:
Ja, han körde ett par "serier" med bocksprång så ett par kort fick vi med.
Ja, om några år. DÅ...!! :-D

Husfrun sa...

Just den där biten med hästar är kanske inte så rolig. Samtidigt längtar jag efter att få rida! Det är livet liksom :)

Sv. jag älskar att analysera. Det är så jag tar mig upp till ytan. För mig är det bra :)

Nett sa...

Jag red mycket som barn, jag blev aldrig avslängd men däremot trampad och det gjorde ont som attan :) Fina bilder du fick. Japp som svar jag bor i Borås närmare på stadsdelen: Sjöbo :)

Anneli sa...

Gud så bra bilder...särskilt den i mitten när han hoppar över stängslet! Önskar du hade fått med matrixgetterna också, för jag försöker föreställa mig hur det ser ut när en get gor volter via väggarna...rena rama cirkusen!

Vilken underhållning..o allt detta gratis. ;))

Barnens Hjältar sa...

Fniss :P
Min dotter skall börja ridskola nu i höst. Förberedande termin med skötsel och sånt först.

Tack, visst ser hon ganster ut i hatten, nä inte så värst :P