Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 30 augusti 2011

Det där med jämställdhet...?

.

De intervjuade Brolle inför "Ladies night" på radion i morse. Det fick mig att tänka: "Tänk om det hade varit tvärtom?"
Tänk om man hade anordnat en jätteshow full av kvinnor, där bara karlar hade fått köpa biljetter. Vilket liv det hade blivit?!

Likaså nakenscenerna i årets Robinson. Tänk om det hade varit kvinnor som tvingades gå nakna i tv...?! TV4 hade ju blivit anmälda på fem röda!

Eller Arne Hägerfors uttalande om att kvinnor inte har samma fysiska förutsättning och så blir det ramaskri. Men HAR vi det då?

Jag säger inte att det inte finns kvinnor som är starkare än män men om vi ska generalisera så KAN inte kvinnor bygga lika mycket muskler eller bli lika snabba. Det är väl bara att titta på världsrekorden på vilken distans som helst. Om fysiken inte spelar in, varför är männens tider bättre...??

7 som har tyckt till:

Majs sa...

Bra inlägg och jag håller med!

Husfrun sa...

Om vi hade koncentrerat oss på att behandla både män och kvinnor som människor och inte fokusera så mycket på könet så hade vi blivit fasligt mycket mer jämställda än vad vi är i dag. Ungefär som när man pratar om rasism... allt går till sån överdrift att man snart inte vågar andas för då diskriminerar man en grupp människor.

Nettan sa...

Kan bara hålla med dig. Jag kan verkligen se rubrikerna om Robinson om det varit tvärt om. Hur det hade kablats ut att det är ett gäng sexistiska gubbar som vill objektifiera kvinnor. Ibland undrar man faktiskt om den här jämställdheten. Att vi kvinnor gapar efter den när det passar men vänder på det när det inte passar. / Nettan

Nett sa...

Tänkte med på det om robinson, först på reklamen smålog jag.. nu är det männens tur att få visa sig i naket tillständ annars brukar det vara kvinnan. ;)

Janeth sa...

I mitt tidigare liv som ensamstående mamma på en stor gård nere i Kristianstad, då kunde jag minst lika mycket som männen......om inte mer i vissa fall!
Men nu, i mitt nya liv....som "hemma mamma" så har jag tappat bort det där och låter mannen i huset ta hand om gubb görat!

Vart vill människan komma med detta!?!
Hm, jo jag menar nog att alla människor KAN bara dom vill & att jag anser att man måste göra det som känns rätt!
Gör man det, så mår nog alla bäst och mår alla bra, så behöver man kanske inte bråka om köns skillnader.
Självklart så ska ju kvinnor och män ha samma lika förutsättningar, men man måste även tänka på att alla inte vill leva i ett helt jämställt samhälle!

Här i lilla byn som jag numera bor i, slopades förslaget om vårdnads bidraget, just pga kvinnorna sas kunna hamna på efterkälken i arbetslivet. Visst!, men vore det inte bättre om var och en fick välja sin väg?

Ojoj, det här blev lulligt=P
Jag skyller på sena timmen och lägger ner nu!

En god natt önskar jag er :)

Barnens Hjältar sa...

Instämmer i ditt inlägg och tycker Janeth resonerar väldigt sunt!
Hela jämställdhetsfrågan har gått troll i tycker jag. Jag håller med feministerna i en del men det finns också frågor jag inte håller med i (då är en av mina bättre vänner talesperson för feministiskt initiativ) :P

EmmaS sa...

Ja jag har med funderat på det där, eller snarare så har min sambo tagit upp ämnet.

Men jag håller med, det är helt sjukt att det är helt ok för oss kvinnor att köpa biljetter och kolla på halvnakna män, där männen är helt förbjudna. Om männen vill kolla på halvnakna kvinnor så är de äkliga vidriga kryp som är kvinnoförnedrande.

Samt detta i Robinson, hur länge hade programmet fått fortsätta om de tvingade kvinnorna att klä av sig nakna och springa? Det hade blivit sådan kalabalik att de hade fått lägga ner hela serien.