Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 2 augusti 2011

Liseberg by day AND night!

Sol, lagom varmt och lagom med människor.
Kan det bli bättre när en dag på Liseberg är inplanerad? När vi vaknade igår och såg vädret så tänkte jag: "Det kommer vara vi och typ 30.000 andra (galna) människor som väljer att trängas i köerna."
Men tji fick jag (och det är jag glad för)! Det var perfekt väder, köerna låg på förvånansvärt låga (för säsongen) 10-15 minuter!

Mellansonen fick jag med mig i Flume Ride och jag var något orolig att han skulle få panik när han insåg vad han hade gett sig in på. Men inte då! När första backen var avklarad, var han fullt kontaktbar och relativt lugn. Vi kom överens om att skrika det högsta vi kunde när backe nr 2 kom. Och det gjorde han. SKREK! Hi hi!

Värre var det med "Rabalder" (den lilla berg- och dalbanan). INTE poppis... Han var ledsen nästan hela tiden, men det glömdes fort när han fick åka lite stillsammare attraktioner.

Äldsta sonen är inte alls stillsam. Ju fler gånger han fick åka Lisebergsbanan, desto nöjdare blev han! Galen liten (stor) man utan spärrar är vad han är! Jag lovar att när han nått 130 cm-gränsen om en sisådär 1-2 år så är han nog den första som glatt skuttar in till Balder..?! :-O

Som jag för övrigt åkte för första gången igår. ATT INTE JAG DOG..??!! Jag brukar inte ha ont av bergbanor. Eller rättare sagt, jag älskar dem. Och nog var den här otroligt härlig, med lite närmare eftertanke! EFTER man hade passerat första nedförsbacken. Den jäveln hade 70 graders lutning och tog aldrig slut! OH MY GOD!!!

Sambon bröt fullständigt ihop i ett okontrollerat skratt när han såg bilden på mig och svägerskan efter åket. Han köpte fotografiet och nu kommer vi ha det som kylskåpsmagnet i all evighet... Trevligt. Eh... (Bild kommer. Kanske?) :-)

Totalt sett åkte vi mer eller mindre hela tiden från 11.30 till 23. Behöver jag säga att alla barn (och nästan jag själv) däckade i bilen på vägen hem. De är aningens småsega idag också.

11 som har tyckt till:

Husfrun sa...

Jag är nöjd så länge lillfialotta är så pass liten att hon gladeligen nöjer sig med farfarsbilarna, gratiskarusellen och... nja, kanske även tekopparna även om jag blir så yr att det inte är klokt av dem. Men vad ska jag göra när hon blivit lite äldre?

Västgötskan sa...

Kaffekopparna är ju tortyr. Jag blir bara illamående... :-P ;-)

Du får väl skicka iväg gubben din med barnen i de "värsta" attraktionerna? :-D

Nett sa...

Härligt!! Det är ju inget kul med långa köer, det hade vi ett år vi var där, köerna till karusellerna var över en timma långa, det innebar att man hann inte åka alla de attraktioner som man hade velat. Hoppas att du får en fin dag!

Anneli sa...

Törs du åka Balder?! Blir avis...jag åkte Lisebergsbanan, blev hysterisk och fick berg-och-dalbaneförbud av dottern. Inte för att jag hade tänkt åka några såna mer i hela mitt liv...

Men fan! Nu ångrar jag att jag inte bokat nån resa till Gbg i år. Jag har varit för trött...inte orkat. Och nu hinner vi inte innan skolorna börjar, kalendern är full..*suck*

Västgötskan sa...

Anneli:
Boka du in ett besök nästa sommar, så kan vi mötas upp och åka Balder ihop. Du kan skrika och stoja så mycket du vill! Jag skäms inte! ;-)

Barnens Hjältar sa...

Min äldsta dotter var där igår till 23 med. Hon har guldpass :P Regnade det igår kväll? Hon var genomblöt fast det var väl flumride kan jag tro :-)

Västgötskan sa...

Barnens hjältar:
Det kom en kort, kort skur vid 14-tiden, men efter det var det strålande sol.
Så tja, flumride och kållerado låter väl som misstänksamma orsaker... ;-)

Emmelie sa...

Hehe nej inte de roligaste o göra, men men de måste ju göras. Nu hoppas jag dock hon sover inatt så jag inte är lika trött även imorgon på jobbet! Liseberg har inte jag vart på i år än, de måste man ju besöka snarast =)

Jouline sa...

Åkte du inte Atmosfear?.. Det är en upplevelse vill jag lova!

Emma sa...

Jag älskar berg-och-dalbanor! Avskyr allt som snurrar. ;-)

Förra året åkte jag Balder för första gången, med en tjej exakt tio år yngre än jag. Vem som skrek mest??? Vi tjoade allt på ganska bra båda två, men jag vann nog. ;-)

Anneli sa...

Västgötskan: Till Gbg ska vi, men åka berg-och-dalbana...NEJ! Jag törs helt enkelt inte...för jag blir alldeles för skräckslagen...och det är lite sorgligt att det är så! Nä, tacka vet jag virvelvinden och Kållerado! :D