Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 4 augusti 2009

Tips! Snokande innebär inte en BÄTTRE relation!

Igår satt jag och tittade på det (ö)kända programmet "Dr Phil". De diskuterade Facebook- och My Space och vilka problem som kunde uppstå när folk lägger ut allt möjligt; information, festbilder osv. Att t.ex. skolor och arbetsgivare googlade för att hitta information innan de antog/rekryterade personer.

De pratade bl.a. med en mamma och hennes dotter, där mamman loggade in och kollade ALLT som dottern gjorde/skrev på facebook! Hon loggade t.o.m. in och låtsades vara sin dotter, skrev till hennes kompisar och hittade hon något hon inte gillade skrev hon detta, samt ringde upp andra föräldrar, skolan...
I sammanhanget ska väl tilläggas att dottern verkade fullt "normal", dvs inga problem varken med skolan, droger, alkohol, kompisar m.m. Men mamman ansåg inte att hon gjorde något fel... :-O

Jag hörde samma sak när jag åkte till jobbet för någon månad sen. På Mix Megapol tog det upp ämnet: "Har man som förälder, rätt att kolla i sin tonårings mobil?"
En mamma sa att mobil är inte en rättighet utan ett previlegium (vilket förvisso är sant), därför ansåg hon att: Har hon varit "snäll" nog att ge dottern en mobil, fick dottern faktiskt förstå att hon gick igenom alla SMS m.m.


Ursäkta, men är de helt jävla dumma i huvudet?! Jag blir så förbannad! Även om det är 10-15 år sen jag var tonåring och det knappt fanns mobiltelefoner på den tiden (*hrm*), så förstår jag inte varför man inte kan lita mer på sin tonåringar? Tror man sig få en BÄTTRE relation till dem och att de kommer lita MER på en som förälder, om man snokar runt?? Nej, fullständig idioti är vad det är!

1 som har tyckt till:

linda sa...

Så sant!Va verkligen fult gjort det den mamma på phil gjorde. Lite förtroende liksom?