Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 19 augusti 2009

GM var definitivt för stor - Koenigsegg är...för litet?

Jag måste säga att jag är lite smått fascinerad över alla skeptiker vad gäller Koenigsegg/Saab-affären. Om man ska sätta in statliga pengar eller inte kan väl i och för sig diskuteras, men alla verkar ha dömt ut sammanslagningen, redan innan sammanslagningen har skett?!

GM var alldeles för stort och brydde sig föga vad som hände med Saab. Många andra, större, utländska intressenter har inte heller Saabs bästa i sikte, utan ser det mest som en chans att komma in på den svenska marknaden med sina egna märken.

När ett svenskt företag visar intresse och där Saab dessutom skulle bli en majoritet av företagets volym, vilket gör att de verkligen MÅSTE (till skillnad från bl.a. GM) få Saab att gå bättre; då rynkar svenska folket och regeringen på näsan...?!SvD, SvD, SvD, DN, DN

2 som har tyckt till:

Toves sa...

Blev de begagnade Saabarna billiga förresten, du som har en?

Västergötskan sa...

Jag vet inte, jag GAV BORT min för ett par månader sen. ;-) Fast den var iofs 14 år gammal. Jag har faktiskt inte kollat på det "nyare begagnade" saabarna. Jag vet dock att saab-aktien ökade rätt bra för ett tag sen, vilket borde båda gott (?)