Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 28 augusti 2009

Jag vet vem som hade fått en stekpanna i huvudet!

Ett par ringde till amningshjälpen för att få råd hur de bäst skulle lösa det faktum att de tänkte dela på föräldraledigheten. Om det var någon fara att de började med mjölkersättning när bebisen var 6 mån och pappan skulle börja vara hemma. Till svar hade de fått:
"– Modersmjölkersättning är helt artfrämmande. Hade min man föreslagit det så hade han fått en brödkavel eller en stekpanna i skallen."

Jag och min sambo har delat på föräldraledigheten efter båda graviditeterna. Nu har jag haft sån tur att amningen har fungerat och jag har inte heller haft något annat behov av att ringa amningshjälpen. Men om jag hade gjort det och fått ett svar som ovan, då vet jag vem som hade fått en stekpanna i huvudet och det hade INTE varit sambon...!! :-OAb, Ab

4 som har tyckt till:

Katarina sa...

otroligt att det ännu tjaffsas ang modermjölkersätting o ammning. Blir så trött på det. Jag har ammat marcus i 1 år och han är komjölkallergiker, hade ständigt falskkrupp och förskyldningsastma, Linus o Philp modersmjölkersättning, Linus inga problem, Philip sjukdom berör inte ammningen. Så barn är INTE friskare med att amma, visst är det bäst att amma, men kan man inte eller inte vill eller avsluta tidigare, låt mammor för göra det utan att dömma dem.. grrrr
Ha en trevlig helg *kram*

LADY DAHMER sa...

jag hade nog också slagit en stekpanna i huvudet på min karl om han föreslagit ersättning... (vilket han aldrig skulle) :P

Västergötskan sa...

LD:
Vad man väljer att göra i sitt eget hem är väl en sak. ;-)

Men att en förening (som ska ge information och råd om hur man bäst går tillväga för att få amningen att fungera och vad man ska göra om den INTE gör det) fördömmer de som väljer att INTE fortsätta amma, känns inte ok.

Jimi sa...

Det hade varit intressant att se om liknande humoristiska kommentarer hade passerat lika obemärkt förbi, om personen som skulle bli utsatt för våld ("stekpanna i huvudet") varit en kvinna istället för en man.

Och det hade också varit intressant om alla som tycker att dessa humoristiska kommentarer om våld mot män är harmlösa, förespråkar ett jämnställt samhälle. Det hade i så fall fått mig att småle.