Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 2 augusti 2009

Svininfluensan - part II

Londons invånare befinner sig mitt i svininfluensan. Många är rädda och bär skyddsmask. Det ringer människor till vårdcentraler och sjukvårdupplysningar som blivit smittade och frågar "om de ska dö nu?"

Läkaren Melanie Smiths repons är:
-Men människor som får dia­gnosen svininfluensa känner sig oftast inte så sjuka. Det är snarare så att de tror att de kommer att bli det. Därför uppstår en rädsla för att de ska få svininfluensa och till och med dö, iställt för att faktiskt vara sjuka.

Är det någon som kan säga att det är förvånande, med tanke på medias hysteri?! Börjar man kolla på statistiken så ser man att senaste veckan har 110.000 människor britter blivit smittade, medan antalet dödsfall i England har varit totalt 27 stycken.

Risken att dö är alltså mindre än 0,0245 %...DN

8 som har tyckt till:

Anaiah sa...

Jepp, det är större risk att dö i en vanlig influensa, men då är det främst gamla och barn som är hårt drabbade.

Jag tycker att det hela är fullkomligt löjligt, varje influensa är i så fall en pandemi eftersom de sprider sig över hela jorden VARJE år!

Anonym sa...

Siffran på 110 000 stämmer inte alls, den är tagen från ett fiktivt kanske scenario som säger att antalet troliga infekterade totalt ligger mellan 60 000- 110 000. Detta vet man alltså inte utan man antar och själva beräkningen i sig kan knappt kallas matte. :))) Sedan kan ju dödssiffran diskuteras också, vilket du kan läsa om på min blog.

För övrigt har ca40 000 dött av influensa i år, ca 900 av dessa pga svin-varianten...

Suzan sa...

Ja det e lite hysteri kring den här oink-influensan..

Mamasnest sa...

Jag har också svårt att förstå hur man kan vara skräckslagen för att bli smittad eller till och med dö, men jag är klart oroad över hur det kommer att se ut i samhället när så himla många människor blir sjuka samtidigt.
Det man vet är ju att fler kommer att drabbas av någon influensa i år än tidigare eftersom ingen är imun mot denna.

Jempa sa...

Tack för att du skriver sånt där.. Jag kan inte låta bli att stressa upp mig. Nu känner jag mig lugnare :)

Västergötskan sa...

Jempa:
Glad I could help. ;-)

Anonym sa...

Checka också in nyheter på nätet angående s.k. "Svin fester". :)) Jag skriver om det idag. Det är helt enkelt människor som träffas för att skaffa sig influensan på flit. Otroligt bra ide som jag kommer själv annama per omgående.

linda sa...

de har väl skrämts upp av medias skräckmedia. Om hur farligt det är mm. Inte konstigt folk blir rädda eller snarare panikslagna.