Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 7 augusti 2009

Hjulet snurrar, men hamstern är död... Del 2

Hur kan man slåss för rätten att få aga barn?? Jag säger inte att den svenska modellen är perfekt, men att slå ett barn samtidigt som man t.ex. säger att "Du ska inte slå andra", hur går det ihop?! Eller menar den kära Ruby Harrod-Claesson att det även ska vara ok för småbarn att slå varandra i uppfostringssyfte?

Sen tycker jag personligen att man kan diskutera den svenska skolmodellen, där en lärare som tar tag i armen kan bli åtalad för misshandel (?!)
Likaså reagerade jag på aftonbladet omröstning i samband med artikeln: "Vad är ok inom barnuppfostran". Röstningsalternativen var:
* Slå på fingrarna
* Hota med våld
* Ta hårt i armen
* Daska i rumpan
* Stänga in på rummet
* Inget av alternativen är ok

Sen när blev "stänga in på rummet" något som ens är i närheten av barnaga..?Ab

4 som har tyckt till:

Lennie sa...

heh håller med om att "stänga in på rummet" var ett skumt alternativ, för i så fall agar jag min dotter ibland med... ;)

gange sa...

Rubriken till omröstningen sätter upp reglerna för alternativen, inte artikeln i fråga.
"Vad är ok inom barnuppfostran?" är frågan de stälelr och då är även alternativet "Stänga in på rummet" ett fullt godtagbart alternativ.

Christer sa...

Stänga in på rummet är kränkande och en frihetsberövning och därför en form av misshandel (aga).
Det är detta som gör den svenska modellen så galen, du har inget annat sätt än att vädja eller muta dina barn.
Sedan är det väll bra att regelmässig bestraffning är olaglig, men personer som utövar brutalt våld mot sina barn tror jag inte hindras av en lag, de är ofta sjuka och kanske inte skulle tillåtas umgås med barn.

gwendolen sa...

Tycker oxå att instängning är långt ifrån aga. Det är klart att man inte vill stänga in barnen hur som helst, men ibland måste man ju så de lugnar ner sig och kanske förstå att de gjorde fel. Om prat inte fungerar hur lätt som helst så är det ju klokt att låta de sitta på rummet en stund. Ska man annars låta de fortsätta i samma takt tills föräldrar och omgivningen ger upp? Inte särskilt bra alternativ.

Jag tycker att det är mer kränkande om omgivningen hatar mig för att jag inte fått lära mig när det går över styr.