Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 24 augusti 2009

Om detta är "normalt" så är jag...?

"Normal är det nya smala" läser man på alltombarn.se
Great
! Men (tyvärr), jag tror det inte förrän jag ser det. Det trådsmala, "size zero" som varit känns som lite FÖR inrutad, inpräntat, för att inte säga hjärntvättat in i modevärlden!

I artikeln skriver de även:
"Även om modeller aldrig kommer att se ut som oss alldeles vanliga mammor, med lite häng här och lite fluff där, har vissa av dem börjat anta mer traditionellt kvinnliga former. Lara Stone är en holländsk, hett efterfrågad modell som trots att hon är långt ifrån mullig ändå representerar något nytt – hon väger betydligt mer än sina kollegor på catwalken och står stadigt på sina muskulösa ben."

Om ni är nyfikna på detta nya "fenomen", här har ni Lara Stone...

Wow, vad jag kände mig "normalviktig" helt plötsligt. *ironisk*

6 som har tyckt till:

Örjan sa...

Trodde det var en bild på dig när du var 20. ;-)

Västergötskan sa...

Ha ha! Tack för det televerket. Men inte ens när jag var 20, hade jag storlek 34... :-P

Jempa sa...

Men vilket skämt!

Och jag läste om det där nånstans, att eftersom det handlar om att sälja kläder på catwalken, och klänningarna alltid 'ser bäst ut' på långa smala kvinnor, så kommer det aldrig att kunna ändras..

Go gôbbe från Götet sa...

Hon den där Lara verkar vara en riktigt stadig bit. Nå'nting att hålla i när lunchbuffén överfalls av en hord hungrande modeller. Hon verkar frysa också, stackarn.

Nu ser du hur det går med för mycket Spinning och BodyPUMP . . .

"Tack för det Televerket" - härligt att läsa en gammal go' klassiker igen!

Anonym sa...

Fast faktiskt!

Ta och jämför Lara Stone med bilder på de andra som nämns som smala (läs beniga, gram från anorektikerdöden) så ser hon riktigt hälsosam och, eeh, trind, ut.

Inte helt olik mig i 25-årsåldern och jag har alltid ätit mycket. Och är mao naturligt slank lagd - och ja jag är tacksam för det - och jag tycker faktiskt att det är en god start att modeller börjar se ut som de äter även om de är lagda åt det pinniga hållet. Även om de inte ser ut som de flesta av oss.

Så: Lara Stone är en (bokstavligt) frisk fläkt. Basta. Lara Stone & co är också långt ifrån de flesta kvinnor. Basta. Fortsätter utvecklingen åt det hållet är det rätt håll. Basta.

/ Mia

Västergötskan sa...

Mia:
Självklart är det bra, även om det bara går lite åt rätt håll. Men att skriva att "Normalt är det nya smala", är en stark överdrift. Skulle detta representera det normala?

Jag menar absolut inte att ALLA måste ha storlek 40 eller större, men snittstorleken på svenska kvinnor lär vara större än 34, även om den råkar vara större än size zero (30/32)...