Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 28 november 2011

Wordfeud är ett skämt!

Jag är sällan konservativ. Traditioner är förvisso trevliga, men i övrigt tycker jag definitivt inte att allt ska förbli som det en gång varit. Förutom kanske just mobiler.
Jag håller hårt i min Ericsson K660i. Den är så gammal (dessutom ärvd genom sambon) att jag inte ens vet hur gammal den är. Det går att ringa, sms:a och MMS:a (ibland, när den känner för det) och det kommer jag långt med. Plus att jag har en 3,2 megapixel-kamera i den.

Jag blir "allergisk" över alla smart-phones och konstiga appar som finns. (Vänta tills jag blir "tvungen" att skaffa en och kommer höja den till skyarna. Hihi!)
Extra anti är jag över det där förbannade Wordfeud. Reglerna är underliga, man kan få helkonstiga poäng, typ 180, fast man bara lagt bokstäver som är värda 1-3 poäng styck. Det är busenkelt att fuska och appen godkänner ord som inte ens finns. Alla ord med S på slutet godkänns.

"Och-s"..?
"Måste-s"..?
"Kanske-s"..?
 Jo men visst! :-PVad är det för fel på att sätta sig ner med familj och/eller vänner och spela en runda gammalt, hederliga Alfapet?? Åh nej, förlåt. Tänkte inte på det. Dels måste man komma på RIKTIGA ord och så är man tvungen att vara social, på riktigt...

11 som har tyckt till:

äppelblomman sa...

Åh lilla vännen nu är du ute på djupt vatten;-) Bänta bara tills du själv skaffar dej en smartphone då kommer du sitta där och spela WF varje dag, jag lovar;-) Jag sa oxå att jag aldrig i hela livet skulle spela det. Men nu är jag beroende...;-)
Poängen får du ju beroende på hur du lägger dina bokstäver, På vissa kan man just lägga så att man får de 3 dubbla poängen o så vidare!!
Kram K

♥ Sojka ♥ sa...

Du är allt för go! :)

Ha ha jag vägrar att börja spela det! Ja har en smartphone men har in te testat och kommer inte att göra. :)
Kram!

Västgötskan sa...

Äppelblomman:
Jo att man får 3 gånger bokstav/ord har jag gamla alfapet också. Men såg en bild i en blogg där en tjej hade lagt ut 3 eller 4 bokstäver, där en hade 3 poäng och de andra 1 eller 2. Och hon fick ihop typ tresiffriga poäng. Det är ju OMÖJLIGT i Alfapet! Det kan ju inte räknas på samma sätt??

Micke - Chefspappan.se sa...

Haha... Som sagt, vänta bara tills du sitter där med din Smart Phone och Wordfuedar, precis som alla andra! Då kommer du att bli tvungen att posta ett inlägg om hur fel du hade! ;)

// Micke - Chefspappan.se

Västgötskan sa...

Ann-Sofie:
Härligt att höra om att man inte är ensam i alla fall.

Micke:
Ha ha! Vi får väl se... ;-)

Elle sa...

Wordfeud verkar vara en riktig plåga i Sverige.
Jag håller med dig om att man hellre ska sätta sig ner och vara lite social. WF tycks vara beroendeframkallande...och vem vill bli WF-missbrukare?

desperat hemmafru sa...

Anar jag en viss ironi kanske? ;-) Jag är allergisk mot spel. Alla sorters spel. Kan bero på att jag alltid förlorar. Vet inte själv, men det är i alla fall en teori. Para jag ser bilden på Alfapet nyser jag!

Amanda sa...

Bor i Falun :)

- sa...

Ja huga. Är det konstigt att ungdomarna idag inte lär sig svenska ordentligt med såna spel...? För övrigt tycker man ju att den som sitter och konstruerar ordspel ska kunna glosorna?! För det är ju programmerarens fel att det är så knasigt.

För övrigt är dataspel och mobilspel det tristaste som finns. Utom möjligen tetris, haha. Jag har ju en modern mobil, men ladda ner wordfeud kan jag inte och jag är lika glad för det. :))

Duktiga Tjejen sa...

Hold it! Varför så konservativ? Varför inte köra både och, som jag? Klassiska varianten med mormor och appen med farsan. Skitbra, eftersom man kan lägga ett ord då och då och slipper somna mellan orden. Vad är det som är så neggo med att kunna få en massa poäng? Nädu, här håller jag inte med ;)

Ps. Iphonen är min jobbtelefon.

Duktiga Tjejen sa...

Och glöm inte att man kan VäLjA att spela på klassiskt bräde med SAOLs ordlista om man är konservativ som du, hihi, got ya! Det du skriver om är specialvarianten "random board" där bonusbrickorna kan komma hursom. Att kunna välja är ju skoj.