Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 26 november 2011

Ja, det är synd om överviktiga hundar.

Men inte för att de är hungriga!
Läser i aftonbladet om en herre, vars hund blev klassad som överviktig av Länsstyrelsen. Man krävde att hunden skulle bantas för att de inte skulle ta hunden ifrån sin husse.
"- Det är skitsvårt att banta en gammal hund. Han tycker inte om specialfodret", säger ägaren.

Labrador-blandningen väger 43 kg (!) och har vid veterinärkontroll fått "godkänt" vad gäller hjärtat  och hälsotillståndet i övrigt. Däremot har hunden problem med sitt knä och kan inte vara lika aktiv som förut.


Tror sjutton det. Stackars hund! Och vad menar han med att han "inte tycker att gamla hundar ska gå hungriga på slutet"? Det kanske han skulle tänkt på innan. Gravt överviktiga djur MÅR INTE BRA!
Vår Berner sennen-tik skulle garanterat kunna äta ihjäl sig om hon fick, men det är ju där man som hundägare ska ta sitt ansvar och se till att hunden inte FÅR 10 kg:s övervikt...?!

Kan hans hund gå ner dessa extra kg kommer ju inte knäet belastas lika mycket heller. Man kanske ska tänka efter FÖRE...?! :-(


9 som har tyckt till:

Duktiga Tjejen sa...

Är inte på hundägarens sida nu alltså utan undrar; kan det finnas hundar som är lite tjocka automatiskt även om de bantar? Och om hundens alla värden är bra, är det säkert att den lider då? Är bara nyfiken nu!

Sandra sa...

vilken fin header:)

therese sa...

Sv: Tack du! :) Min pappa bor 5 mil ifrån mig, och dessutom en mil rakt ut i skogen så är lite svårt att ta sig dit ibland. Och jobbigt med restiden.. :/ Därför rids hästen bara när jag kommer och hälsar på. Får se om jag tar hem honom till sommaren.

Usch och fy.. stackars hund som är så överviktig. Gamla hundar kan man faktiskt banta, bara att låta dom äta annat foder och gå på simning hos veterinären.

Anneli sa...

Tycker det verkar vara samma usla ursäkter som en del (inte alla) föräldrar till överviktiga barn kör med....

Kan man inte ta det ansvaret för sina barn eller sina djur ska man banne mig inte ha några!! Och liksom i många fall med överviktiga barn där föräldrarna har dåliga matvanor och också är överviktiga, verkar hundens husse vara det med, av bilden att döma. Så det är inte bara fel mat, det är väl för lite motion också kan jag tänka mig! Nä, omplacera hunden för den kan ju inte tycka det är så jäkla kul att bära omkring på den vikten och få ledproblem och dålig ork..?

Amanda sa...

Ja dom var goda, men inte för många dock.

Roggan sa...

Tror nästan att alla djur skulle kunna äta sig fördärvade. Man mår inte bra att vara överviktig.

Anna sa...

Min lilla skulle nog också kunna äta ihjäl sig men just nu verkar hon ha diet, hon brukar ju ha det efter sin löpperiod, men de gör ingenting får hon hade nog lite övers :)

Ha en bra advent!! Kram

Nett sa...

Stackars hund, de kan ju knappt tala för sig!

Västgötskan sa...

Duktiga tjejen:
Det finns säkert hundar som har (precis som människor) hormonrubbningar vilket kan påverka vikten.

Men i de allra flesta fall (precis som med männniskor) beror det på felaktig kost och för lite motion.
I den här hundens fall är det ju uppenbarligen så att den har MINST 30 % övervikt, och det gör att lederna inte håller. Dvs hunden lider. :-(