Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 28 november 2011

Västgötskan goes "penshis"...

Vi var på banken idag.
Man kan tydligen sätta in pengar via automat nu för tiden (där ser ni hur ofta jag sätter in kontanter...) Ha ha!
Det gick väl så där. Till slut fick damen i kassan följa med ut och hjälpa mig. Kände mig som 89-åriga Agda... Och så tre halvvilda barn på det. Spännande värre, där en stund! ;-)
Enbart insättning tog alltså en timme (!)
Jag är så glad att större delen av samhället är kontant-fritt, måste jag säga! Smått irriterande de (få) gånger man går på café eller annat, där de inte tar kort. Välkomna till 2000-talet kanske?


14 som har tyckt till:

Anneli sa...

Det är jättenervöst att använda insättningsautomaten..jag är lika nervös varje gång att jag ska knappa in fel siffra nånstans så att pengarna hamnar hos nån annan :-S Man får kolla kontonumret 5 ggr innan man törs trycka på klar. Jag använder sällan kontanter. Hatar att stå i kö!! Affärer som INTE tar kort, undviker jag om jag kan. Dock är det så att små affärer som inte har så stor omsättning har svårt att ha råd med de avgifter de får betala till banken för att ha kortläsare. Dels kostar läsaren och installationen och allmän service, och dels kostar det för varje gång en kund betalar med kortet. Tror det kostar 3 öre för varje gång eller nånting i den stilen. Det blir mycket pengar till slut. Det är också därför en del affärer envisas med kortavgifter fast de inte får. Jaja, jag tycker det är såååå irriterande med alla dessa köer för att få ta ut och sätta in och sen så har ju snart vartenda bankkontor lagt ner också så det är inte nära till banken precis..och när man väl kommer dit, är insättningsmaskinen ofta trasig. Suck.

Använder mig av internetbanken så ofta det går. En vacker dag kanske man kan sätta in pengarna hemma vid datorn via nån manick..? *hoppas* :D

anette sa...

Usch för insättningsautomat blir så orolig dom gånger jag har använt den.
Livrädd att jag ska göra fel.
Ja man blir LITE strandsatt och j..t irriterad när man vid några tillfällen har försökt handla på kontantställen och man står där som ett blåbär och bara suckar djupt när dom säger tyvärr vi tar bara kontanter såg du inte skylten på dörren ???.
Ha en underbart skön måndagskväll
kram

Om 4barnslivet sa...

Nämen. Bökigt. :)

Suzan sa...

Är det en speciell automat eller? *aldrig hört talas om och joinar agda ;)*

Västgötskan sa...

Anette:
Ja, jag var hypernervös. Framför allt för att apparaten skulle räkna RÄTT. Tänk om den inte räknade alla sedlar... Hur skulle jag då bevisat hur mycket jag hade haft liksom..? :-O

Suzan:
Japp, en särskilt automat. Den står jämte uttagsautomaten på min bank.
Man sätter i kortet och väljer "insättning" och vilket konto man vill ha in dem på. Sen öppnas en lucka och man får stoppa i sedelbunden som maskinen sen räknar och så får man ut ett kvitto.
En hel vetenskap... :-P

Janne sa...

Likdant har vi linköping sätta in pengar via automat så dumt som det kan bli :(.
Håller med inte ofta man sätter in pengar utan tar ut :)

Husfrun sa...

Jag har aldrig kontanter utan använder bara kort. Perfekt för nån som inte kan räkna ;)

Roggan sa...

Har jag aldrig testat. Kan bero på att inga pengar blir över att sätta in.

Duktiga Tjejen sa...

Oh, Tant Agda här förstår dig... Hon klarar bara av myntautomaten ;)

Västgötskan sa...

"Härligt" att man inte är ensam. Då kan vi bilda pensionärs-förening för otekniska ekonomer... He he!

Malla sa...

nu orkar jag inte läsa alla kommentarer, men vaddå kan man inte få välja att gå till en snubbe som sköter insättningen? tvingar dom en till en sån där apparat?

Västgötskan sa...

Malla:
Nej, ingen kontanthantering inne på "kontoret" utan det var in i automaten som gällde... :-P

Nett sa...

Hade ingen aning om att det gick att sätta in pengar ;) Sällan jag ens plockar ut från automaterna ;)

Nettan sa...

Här sitter en fågelholk och är helt förundrad över detta avslöjande ;-). Har aldrig hört om en insättningsautomat. Joinar även jag Agdas gäng, som verkar bli ganska stort ser jag. / Nettan