Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 15 november 2011

Vilket hade varit bäst? Egentligen?!

Som jag skrev senast; det bästa är antagligen att råna en bank strax före man blir så gammal så man inte kan ta hand om sig själv. Fängelse känns (konstigt nog) som ett bättre alternativ. Eller ska man kanske skaffa 3-4 barn till så de kan turas om att ta hand om mig när/om jag blir gammal och dement?


Nu säger äldreministern Maria Larsson att man ska gå till botten med det här! Att man ska utreda om kvalitet är densamma inom offentlig och privat sektor.

Jag vet inte om vilket resultat som hade varit bäst/sämst för den sittande regeringen. Om det visar sig att kvaliteten är lika LÅG inom båda (?!) Eller om den privata är sämre? Vilket i så fall skulle innebära att deras lovordade privatisering fungerar sådär... Och vem sitter där med skägget i brevlådan?DN, DNSvD, Ab, Ab,

7 som har tyckt till:

oumberligating sa...

Håller med...blir djäkligt spännande at se vad denna kommande utredning kommer att visa!
Fast det blir säkert någon avdankad politiker som får i "enmansuppdrag" att utreda frågan!
Om jag själv fick svara på frågan som den själutnämnde expert jag anser mig vara! Både som anställd privat inom vård, landstingsanställd, orförande för patientförening, egen sjukdomsbild under några år, personlig assistent åt min Fru som jag vårdat i 18 år mm mm. Så kan man enkelt säga att privat sjukvård är för det mesta effektivare, rationellare och mer opersonligt, men fungerar bra för den "friske"...omsorg och omtanke funkar bäst inom offentlig vård, lite (långsamare) personal, men självklar lite dyrare för oss skattebetalare. Fast nu är det ju så att saker och ting inte alltid kan "kosta gratis"!
Ha en fin dag!
Kram ifrån Oumberlige Peter!
PS: Fast taskiga vårdinrättningar fanns på sossarnas tid också, här i Stockholm hadde vi Trossen, ett äldreboende där gamlingarna hoppade och tog livet av sig så ofta att man i princip aldrig ville gå längs väggen vi som bodde i närheten, ungefär som "istappsvarning" på vintern!
Sedan satte man dit kraftigare fönsterstopp och isolerglasfönster så var den problematiken urvärlden...utåt sett i allafall! (ler) Sant men tragiskt! DS

Frugan med Lillan i magen sa...

Vården av våra äldre idag är så skrämmande tt jag har blivit rädd för att bli gammal och dement. Nerskärningarna tog hårt inom den kommunala äldrevården vad jag märkte. Mindre tidd, mer stress, fler fel pga det och mindre kvalite på det arbetet man utförde i rädsla om att få sparke för att man inte va snabb nog enligt chefen. Jag slutade pga att jag kände att jag inte kunde ge den omvårdnande som jag kände va rätt och riktig för varje individ.

Nä Lillan skrämmer slag på oss där inne och jag kommer inte att kunna slappna av förens hon är född.

Joanna Björkqvist sa...

En kompis till mig sa förra veckan att hon ska se till att alltid ha en kapsel med cyanid hemma när hon blir äldre. Om hon liksom tröttnar en vacker dag!

Anneli sa...

Utredning lär väl sysselsätta x antal personer i fem år och kommer sluta som vanligt...dvs inget händer. Det är jag övertygad om..! Utredningar verkar bara vara ett jäkla spel för gallerierna. Ta fram riktlinjer för hur kvalitén ska se ut istället och införskaffa genast en tillsynsmyndighet som ska göra regelbundna kontroller. Iof finns redan detta men är osäker på om man gör dessa i hos privatägda boenden?

Katarina sa...

Ja du jag funderade på det där i morse. Det vore bättre att göra något brottsligt på äldre dar och åka in i finkan. Än att sköta sig och ta in på vårdhem....
I fängelset får man ju bra käk (tydligen), plattv, egen toa..
Ja vad finns det att tveka på? ;-)

desperat hemmafru sa...

Ja, man undrar ju...

Västgötskan sa...

Joanna:
Ja, det kan ju också vara en lösning. Om man kommer ihåg var man har lagt den bara..