Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 29 november 2011

Barnens garderob är större än min!

Det här med barn och kläder. Framför allt vinterkläder.
När jag var liten minns jag bara att det fanns regnställ och vinteroverall. Och så mössa, halsduk, vantar och kängor förstås. Men nu för tiden är det ju en hel j***a vetenskap?! 


Eller är det bara ett försäljningsknep? Det ska vara lager 1, lager 2 och lager 3. Speciella WS-jackor, underställ, fodrade regnkläder, skalkläder, vinteroveraller och gud vet allt...
Ska man ha detta både hemma och på dagis och till tre barn blir det rätt mycket ytter/vinterplagg! Vad hände liksom? Jag minns inte att jag frös som liten, trots att vi inte hade allt detta...?!


Om det då t.ex. "tjatas" om att barnen ska ha med sig skalkläder. Och så gärna något fleece-ställ under. Ok, men varför inte använda det fodrade regnstället som är vind- och vattentätt och redan hänger där då...??
Fleece på insidan, skyddar mot vind/vatten på utsidan. Det borde väl vara samma sak? Eller har jag missat något? *kliar mig i huvudet*10 som har tyckt till:

Katarina sa...

Det andas inte vilket gör att barnet kanske svettas och blir fuktig. Därefter kall.
Men jo det är absolut en mindre vetenskap!

Barnens Hjältar sa...

Tjatar de om det alltså?
Vi kan få hem lappar, tänk på att barnen är ute mycket så se till att de har varma kläder men det är rätt ok ändå tycker jag. Min dotter som det gäller däremot skiter i hur kallt det är och dumpar alla kläder i skolan och springer ute med bara tröja. Inte mycket man kan göra hemifrån då :P

Malla sa...

jag har fodrat regnställ till nellie, altlså regnkläder med fleecefoder. Fördelen = enkelt. Nackdelen = om det trots allt blir blött då blir allt blött och ofta har man kanske inte ett extra?

Köttbullarna brynte jag inte i stekpannan först utan satte dem med en massa smör i en ugnsform på 225 grader. vart megamums! :)
inte lika vackra i färgen men jag räknar med att bryna på dem lite snabbt på julafton så det löser sig nog :)

Joanna Björkqvist sa...

Jag minns det där från barnens dagistid... Men jag tyckte att jag alltid frös när jag var liten och det gör jag ännu! ;)

Västgötskan sa...

Barnens hjältar:
Njae, inte från nuvarande dagiset. Däremot äldsta sonens gamla dagis var experter på att påpeka att det inte fanns tillräckligt med ytterplagg, nästan oavsett hur många man hängde där... :-P

Karro sa...

Ja det där med kläder är verkligen en hel vetenskap.. Men faktiskt så har vi fått beröm från dagis att våra barn har bra lagom kläder trots att jag inte har varken lager på lager från pop eller fodrat regnsäll;)!
Kram K

4U2 sa...

När jag jobbade på dagis under yngre dagar frös jag hela tiden ... men barnen, de rör sig ju! :)

Jempa sa...

Jag får också lite panik på det där, men kör overall med fleecetröja under, mössa och varma vantar sen får dom vara nöjda.

(Skor också såklart, du fattar.)

Anneli sa...

Finns väl inget som säljer så bra som uppfinningsrika kläder och annat, till barn. Tror jag. Visst är det väl bra med vädertåliga kläder och som är specialgjort för än det ena och än det andra men det är ju inte billigt och jag menar...vi har ju ungefär samma väder som vi alltid haft. Det var kallt och blött och lerigt och regnigt om vartannat även när jag var barn. Allvädersstövlar funkade hur bra som helst och galonisar och vinteroverall. ;) Fast jag är väl lite bakåtsträvande nu igen..kanske..:P

Nettan sa...

Helt klart är det försäljningsknep. Vi har mycket att lära från Norge där min kära syster bor. En overall och ett yllerunderställ och barnen klarar sig hur bra som helts.

Trist när dagis håller på att påpeka om kläder hela tiden. Som du säger så kommer man långt med fleeceklätt regnställ. / Nettna