Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 11 november 2011

Råna en bank vid 70 års ålder?

Efter att ha läst dagens artiklar om Caremas "projekt", som går ut på att väga blöjor för att se om de verkligen är helt fulla eller inte (?!) och sen har läst om "en dag i fängelset" under kriminalvårdens hemsida, börjar jag allvarligt fundera på;
Man kanske borde råna en bank eller så när man är runt 70 år? Jag menar; vem vill bli gammal på ett ålderdomshem när man istället kan höra ett "god morgon" varje dag, kunna gå till ett bibliotek, få regelbundna måltider, kunna träna/ta promenader, spela tv-spel, gå på matlagningskurser och gitarrlektioner, se på tv och läsa i lugn och ro.


Eller varför inte; privatisera kriminalvården istället, så kanske vi sparar in och får råd att ge de stackars pensionärerna på ålderdomshemmet en ny blöja VARJE gång de har kissat?

7 som har tyckt till:

Elle sa...

Kommer att tänka på en liten "visa"

"Kiss i sängen och ha det bra, ligga lite och fundera,
varmt och skönt som en sommarda',
jag tror jag kissar lite mera!"

Fy vilken hemsk tanke. Men du har nästan rätt med dina funderingar!

Anneli sa...

Jag såg en på facebook som tyckte att "en och halv timme med nerkissad blöja - det är väl inget". Undrar om han kommer tycka det den dagen det är HANS tur att ligga där och få utslag pga våta blöjor..

Jag kan inte tänka mig att någon väntar i en och halv timme på att byta sina barns kissblöja! Så märkligt resonemang tycker jag. Nej, den dagen man blir så gammal, får det väl bli bankrån eller harakiri!! :-0

Barnens Hjältar sa...

Ja, skillnaden är väl att på kåken behöver de inte samma omsorg som äldre dementa. På kåken kan de klara sig jälva i åtta timmar men jag förstår vad du menar :-)

Joanna Björkqvist sa...

Jag fick en annan tanke när jag läste att de hänger upp blöjan och använder den nästa dag... Sätter de den då på samma rumpa...? Hänger de upp blöjan vid sängen där patienten sover eller har de ett eget rum för alla blöjor som hänger och vilar över natten och så tar de en lite hipp som happ dagen därpå...? ;)

Husfrun sa...

Ja, Attendo skulle ju kunna ta över alla fängelser i stället :) Och våra gamla skulle få bli värdigt behandlade.

Sara, mamma till tre små troll sa...

Fast det är rätt bra att väga blöjorna med, på mitt jobb gjorde vi det för att dom skulle få rätt nattblöja så vi slapp väcka dom flera gånger per natt för att byta och för att dom skulle slippa ligga i en dyngsur säng för vi inte väckt dom tillräckligt ofta. Om dom väl sover så störs dom ju inte av en full blöja, kör samma med mina barn. Byter inte på nätterna om jag inte verkligen måste för att dom är jätte fulla eller med bajs i för jag vill ju inte väcka dom så pass mycket så dom kanske inte kan somna om.

ulrica sa...

Bra skrivet!!!! Ibland känns det nästan som att ålderdomen bara ska vara en väntan på döden.