Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 27 januari 2009

Varför försöka laga något som inte är trasigt..?

Sonens dagis (Ja, jag säger DAGIS) har fått en ny fröken (Ja, jag säger även FRÖKEN).
Just nu när jag är föräldraledig, så går sonen 15 timmar per vecka. Vilket är förlagt med 3 timmar varje dag. Fullständigt VÄRDELÖST! (Och det har jag sagt fler än en gång på föräldramöte och annat).
Pga detta så kör jag bara sonen till dagis de dagarna han själv vill gå!

Idag fick jag höra, från den nya fröken, att jag måste ringa varje dag han INTE ska komma. Eh... jaha, varför då? (Det har aldrig varit något problem innan..?)
Jo, för om de kanske, möjligtvis, någon gång, skulle "få för sig" att göra en utflykt så måste de veta det.
Eh... (igen). Om han inte är DÄR vid 08.30 så kommer han väl inte! Eller vad är problemet??? *irriterad*

Hans "gamla" fröken, försökte nog släta över det lite, för hon avslutade med:
"-Ja... men du kan väl göra ett tappert försök i alla fall"...

Ni ska nog få se på tappra försök... *fnyser*

9 som har tyckt till:

Toves sa...

Vad störigt! Det där med 15 h/vecka måste vara så jobbigt. Är ju alldeles för lite. Men det är väl kommunen du ska gå på och inte dagiset? Eller är det privat dagis?

I Stockholms stad är det 30 h /vecka för syskon men i flera av kranskommunerna kör de med 15 h. Jag tycker det är taskigt mot alla inblandade faktiskt!

Och som du kanske märkt så säger jag oxå dagis och fröken. Förskola och pedagog, nix, inte för mig!

Syster Yster sa...

He he...
Jag förstår din irritation, man kan ju bli vansinnig för mindre...
Känner igen mig lite i det du säger..
Ja 3 tim om dagen är fullkomligt uruselt!!!! Man hinner ju knappt komma hem sen ska man hämta igen.. Och för barnen är det ju inte mycket bättre heller!
Men jag själv gjorde en deal att lämna 3 dgr och 5 tim i stöten, det funkade där jag var med mitt barn....
Ha en bra dag, kram C

Ett lättare liv! sa...

Hejsan, ännu en till som säger dagis o fröken, anser inte dagis ha nånting med skolan att göra så varför kalla det för Förskola?!?
Jag bråkar just nu med min kommun som du kanske läst i min blogg, hoppas verkligen på en lösning inom snar framtid. Det går ju ut över barnen...!!
Må så gott, kram Karin

rullgardinsflikkan sa...

GAH va fan komma och lägga sig i som ny fröken!!!

Vi gör en kupp, lägger henne på en skottkärra och kör iväg henne till soptippen!

rullgardinsflikkan sa...

Nä vi har faktiskti inte hunnit vara där såmycket vi är ju sjuka jämt. Men när man träffar henne så märks det ju att hon inte är inarbetad i arbetslaget...

vi får be om ett extra föräldramöte och spy galla över henne

Alexandra sa...

Vänd på det och se det från frökens sida. Hade jag jobbat på dagis hade jag blivit vansinnig om föräldrarna inte hörde av sig om deras barn inte ska komma en dag.

Hur ska man kunna planera ngt om man inte ens vet vilka barn som kommer att vara där.

Nä jag tror på god kommunikation från BÅDAS sidor.

IQ Badboll sa...

Hej,

detta med viktmanschetter är till för hundar som har haft en skada eller hundar med dålig koll på tassarna. Eller som ja vill bygga muskler.

Om hunden har en defekt ledskål. Så tycker JAG att man ska prata med en veterinär innan man börjar belasta benet. Det är bra om man kan muskla på benen om hunden har en dålig höft som kan ge resultat till mindre hälta. Men om man börjar med vikter kan man få ett omvänt resultat så att hunden blir mer skadad än hjälpt.

Tala med en veterinär om detta som har röntgat så kan ni bestämma om det är bra att använda mina manscheter eller inte.

Tessan sa...

3 timmar om dagen är helt värdelöst!! Så har vi aldrig gjort (utom en gång då det passade barnet bättre med kontinuiteten att få komma varje dag). Vi har varannan dag 9-15 om vi har många 15-timmarsbarn eller tisd-torsd 9-14. Är de helt emot det?

Jag kan dock förstå att de vill veta om han kommer eller inte, det underlättar i planeringen.
Om jag ska ge ett exempel för att tydliggöra så kan jag ta mitt jobb i måndags. Vi är 7 personal i huset och 3 heltidare var sjuka. Det första vi gör i ett sådant läge är att kolla barnantalet eftersom det är avgörande om vi ska ringa in en vikarie eller inte. Och då är det inte läge att vänta och se om det droppar in någon vid halv 9 - 9 eftersom det är snabba ryck som gäller vid "kris".

Kan ju vara bra att få höra ifrån "den andra sidan" också ;-)

Therese sa...

Som förskollärare (vilket är den korrekta benämningen, hehe) förstår jag din irritation, men jag förstår också, den nya frökens resonemang iom att det kan vara bra om man vet om ni kommer.. Detta är antagligen för att det finns dom som slinker in efter utsatt tid och därmed missar aktiviteter. Dock, så tycker jag att det fullständigt korkat att barnen bara ska gå 15 timmar, för det är inte tillräckligt. Och isf så är det bättre att barnet i fråga får gå 15 h utslaget på 3 dagar ist för på 5 dagar. Dessutom tycker hjag att du ska höra med din kommun om de inte har 30 timmar. När jag jobbade i Tibro kommun för 1½ år sedan var det tal om att de skulle gå över till 30 timmar ist för 15.