Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 13 januari 2009

Ja, jag bloggar. Kan jag få sparken?

Läste nyss en tråd på familjelivs forum, att det var ett flertal som hade blivit inkallade till sin arbetsgivare/chef och fått påpekat att blogga fick de INTE göra, om de ville behålla jobbet. Det var inte lämplig, samt omdömeslöst att ha en ÖPPEN blogg. :-O
Dessa personer skrev alltså inte om arbetsgivaren, eller på andra sätt olämpligt inlägg. Utan "bara" om sig själva, sina tankar och sin familj.

Kan det var möjligt? På allvar?! Kan bloggande verkligen vara ett skäl till uppsägning?
Vad hände med yttrandefrihet?

Sorry chefen, om du fått nys om min blogg och läser detta!
Hoppas jag fortfarande får komma tillbaka efter mammaledigheten? :-)

4 som har tyckt till:

Katarina sa...

Tycker det låter ju lite sjukt. För det du gör på fritiden har inte chefen med att göra. Om det inte skadar bolaget det du skriver om.
Tänk så mång ssom skulle gå arbetslösa om cheferna visste vad deras arbetare gör på fritiden.. super sig aspackad varje helg, slår sin sambo, porrsurfa, håller på med droger osv.
Då är ju en blogg väldigt oskyldigt till det andra jag nämde.

Västergötskan sa...

Javisst låter det sjukt..?!

Men man har ju hört historier om folk som inte fått jobb, pga fyllekort på t.ex. facebook. Men det är ju lite skillnad... :-)

Ela sa...

Hej bruden!

Men va det inte så att dom inte fick blogga på arbetstid då?

Jag har sett ett debattprogram om just det här. O det e helt olagligt att ge nån sparken för att man har en blogg. Däremot finns det folk som FÅR jobb pga av en kanske provokativ blogg.


Jag såg också ett program, appropå
vad man gör på fritiden, om en dagisfröken som jobbade extra som porr-skådis.
Hon fick sparken när det uppdagades pga föräldrapåtryckningar...

Så frågan e inte så svart eller vit, typ.

Puss o kram.

Lilla jag sa...

Många bloggar dock på arbetstid. Även Facebook är ju populärt sätt att fördriva arbetsdagen på. Då kan det finnas det själ till uppsägning. Men om det aldrig görs under arbetstid eller från företagets datorer och att man inte skriver om företaget eller de anställda. Då har arbetsgivaren inte med det att göra. Men det finns arbeten där image är allt. Då kan det också vara lite känsligt är klart. Men för kleti o pleti spelar det ingen roll.