Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 11 januari 2009

Littorin har gjort en prakt-tabbe!

Det är SJUKT att man ska straffas för att man jobbar deltid/extra. (Om det inte är "självvalt" förstås).
Läste ni artikeln i gårdagens aftonbladet? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4154486.ab
En tjej som hade tre olika deltidsjobb som hon trivdes med, men hon sökte samtidigt heltidsjobb.

Enligt de nya a-kassereglerna så får man bara stämpla upp till heltid i 75 dagar. Problemet i hennes fall, var att hon inte klarade sig på sina deltidsjobb. Men hon fick inte längre stämpla upp resterande timmar/dagar.
Så slutkontentan blev att hon fick RÅDET (?!) av arbetsförmedlingen att säga upp sig från sina tre deltidsjobb och vara arbetslös på heltid. Då fick hon mer i månaden.

Mörkrädd är ju bara förnamnet! Menar arbetsmarknadsministern att det är BÄTTRE att människor stämplar 100 %, än att de jobbar t.ex. 60 % och stämplar 40 %?
Hans "försvar" (eller vad man nu ska kalla det) var att detta skulle: "Öka de deltidsarbetslösas drivkraft att söka heltidsarbete och att den sätter ”press på arbetsgivarna att i större
utsträckning erbjuda heltidsarbete”.


Ok. Det FINNS säkert de som jobbar deltid och stämplar upp till heltid, men aldrig söker heltidsjobb. Men det är nog FÅ!
Ska man tvinga arbetsgivare att "trolla fram" heltidstjänster? Om det bara finns deltid så finns det bara deltid. Punkt.
Om ingen kan stämpla upp till heltid, hur många kommer söka dessa deltidstjänster?

Jag anser att "vår käre" Littorin gjorde en prakttabbe! Tror han mig inte, så kan han ju alltid fråga alla deltidsanställda...

2 som har tyckt till:

Vaniljlatte sa...

Ja det är sjukt! Min sambo har jobbat några nätter i månaden, har han då jobbat 5 nätter på en månad, så får han inte stämpa upp resten! (om han jobbat en natt i veckan så är resten av veckan körd!)

Han skulle ju också ha tjänat på att skita i att jobba öht och sen stämpla, men det VILL man ju inte.

Vi hade ju turen att jag fick jobba heltid ett par månader då, men så här SKA det ju bara inte vara!

Anonym sa...

Klockrent!!! Jävligt bra skrivet.