Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 8 januari 2009

Försäkringskassan : Det är lätt att hitta en hackekyckling, när man själv (kanske) har gjort fel...

Aftonbladet har skrivit en hel serie om Försäkringskassan och hur mycket fel de gör, hur försenade de är osv.
Jag kan delvis hålla med. Att behöva vänta X antal månader på ersättning ÄR skandal!
Om man själv gjort allt för att det inte ska kunna bli försenat, vill säga.

Jag läser dagligen på familjelivs forum om personer som inte kan förståååå hur de inte får pengar i tid. De skickade ju faktiskt in sin begäran den första veckan i Januari och har inte fått pengar ÄN...?! :-O
Eller att de begärde FP-dagar för 2 månader sen, men inte gav FK sina inkomstuppgifter förrän senare. (Va, kollar inte FK själva upp min årsinkomst hos Skatteverket..?!) *suckar*

Försäkringskassan gör säkert en hel del fel, men går det verkligen att skylla allt på dem? Har man som privatperson inte ansvar över sin egen ekonomi? Att se till att alla pappar och anmälan + begäran kommer in i tid.
För jag har svårt att tro att de flesta inte VET när/hur många dagar de kommer ta ut. Varför inte begära FP löpande?

Jag har själv lagt in en begäran från 1 juni-08 fram till 20 feb-09. Och det har inte felat en enda gång! Har jag haft oerhörd tur? Eller KAN det vara så att jag har haft en framförhållning, som har underlättat för FK och som gjort att jag hela tiden fått mina pengar i tid ?

2 som har tyckt till:

linda sa...

trro det gäller nya anmäkninagr om pengar.
COh efterosm du har lämnat in en gång för en låååång tid behöver du inte tänka på det. :-)
BAra de som ändrar och fyller i frör korta perioder....no more.

Seven sa...

Jag håller med dig till viss del. Jag har alltid fått föräldrapenningen i tid och har något krånglat så har jag fått hjälp.

Problemet är att det finns de som är beroende av att fk håller sina handläggningstider. Tyvärr är jag en av dem. Anställningen tog slut, äktenskapet likaså, låg a-kassa och numera sjukskriven. Tyvärr är jag för tillfället beroende av "inkomsterna" från a-kassa + FK då jag "försörjer" mig själv och två barn på dessa. Min läkare ville bara sjukskriva mig 1 månad i taget vilket gör att mitt ärende måste handläggas på nytt för varje ny sjukskrivning.

För den som planerar att ta ut föräldrapenning så lönar det sig att göra det på fk-s internettjänst. Det är inte alls lika lång handläggningstid på dessa.