Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 17 april 2010

Mitt CV: Jag har sett på tv att man....

Här sitter jag, mer eller mindre TVINGAD till att blogga! Sambon ser på hockeyslutspelet mellan Djurgården och HV71. *suckar djupt* (Jag menar, hur intressant är det när Södertälje inte är med)?

Jag vill själv se på "förlossningskliniken". Jag har nog, vad andra kan uppfatta för, en märklig fascination när det gäller att se andra ha ont och skrika efter epiduraler!
Men framförallt har jag nog en undermedveten önskan att bli barnmorska(?) Inte för att jag tror att någon skulle anställa mig bara för att jag har sett 247 förlossningsavsnitt, men ändå...


5 som har tyckt till:

Jempa sa...

Jag är också ruskigt fascninerad av dom där programmen! Vet inte varför, kanske vill man kunna säga till sig själv att 'Jag var minsann duktigare än sådär', fast det får man sällan ;)

Alexandra sa...

Haha hade ju varit ett grymt cv :D

oumberligating sa...

247 förlossningsavsnitt tycker jag är en merit faktiskt, själv har jag sett 3 (mina egna barns) nej, nu ljög jag 2 och en halv!!!!!!
Ja, höll faktiskt på att missa hela, vi har/hade en kontorist som inte hade/har alla "hästar i stallet"! Min Fru ringde och sa att hon tog en taxi upp till förlossningen när vår andra son skulle födas och att vi skulle mötas där! Detta var på den tiden när inte alla mobiltelefonnät hade full täckning!
Jag jobbade då åt en "myndighet" och hade komradio i bilen, men våran "Ullabella" glömde att ringa till mig efter det att hon pratat med min fru!!!???
När jag sedan kom in för lunch så "kom människan" helt plötsligt på att min Fru ringt och sagt att hon åkt till BB!!!!??????
Denna kvinna är numera en av de högre kvinnliga cheferna inom ett statligt företag!
Hmmm.....fast det var ju egentligen inte det jag skulle skriva om!
Fast va fan, har vi börjat med förlossningar så kan vi väl fortsätta, som du kanske vet så har jag jobbat "med lite av varje"!
Den första förlossning jag var med om hände på den "röntgen klinik" där jag jobbade som 20-åring!
Det var ett par som fött sitt första barn på detta sjukhus, sedan flyttade de utomlands och bodde där i 10 år innan de flyttade hem till Sverige igen. De hade glömt att kontrollera om detta sjukhus fortfarande hade någon BB!
Så precis när det var dax så kom de indrällandes på akuten, röntgen där jag jobbade hade ett stort och ledigt rum. Jourhavande akutläkare på medicin var dessutom förlossningsläkare och av den lite lugnare sorten, så han sa bara att det fixar vi här, finns inte tid till ambulansflytt till annat sjukus, hon var redan "helt öppen"!
Tog bara ågra minuter så var lilla Willhelm född (han fick det självklara namnet efter upptäckaren av Röntgenstrålarnas fader, Willhelm Röntgen)
Ja, så ihop med mina 2 och en halva förlossningar och dina 247 avsnitt så kanske vi ska starta en "privatklinik"! Eller annars så startar vi en gemensam förlossningsblogg ansluten till webbkamera, vi kan erbjuda förlossningshjälp för "gör det självaren" som vill föda hemma!
Själv är jag en djävligt bra supporter på området! Orden
"Pressa då för i helvete" har hjälpt mina tre barn till världen!
(ler)
Oj, nu blev det långt, kanske bäst att sluta här!
Ha en fin fortsatt Helg!
Kram ifrån Peter!

Västgötskan sa...

Jempa:
Äh, klart man var bättre! ;-D

- sa...

Själv är jag ju expert efter att ha sett ER i alla år så varför inte..? :D Jag kan inte se på House för han är jämt ute och cyklar i diagnostik ;)) Borde nog ta med det i min CV..bra idé där! *hehehe*