Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 28 juli 2009

Hade Jesus trekant och/eller var han gay?

"Äktenskapet inte sämre för att fler inkluderas", skriver en biskop i dagens SvD och hänvisar till en tidigare artikel där man skriver att homoäktenskapet hotar kyrkans identitet.

Bara det faktum att personer inom kyrkan inte har samma syn på kristendom och kyrkans roll bevisar att bibeln kan tolkas precis utefter den person som läser den!
Att många inom kyrkan ser homosexualitet som något "oaccepterat" känns bakåtsträvande och konservativt (Något kyrkan kanske VILL representera?) Sen att Jesus själv symboliseras genom en långhårig man i klänning, verkar ingen reflektera över...DN, ab

8 som har tyckt till:

Anonym sa...

Varför ska vi refelektera över att Jesus avbildas i samma kläder som alla andra män bar på den tiden?

Joakim sa...

Att bibeln är motsäglsefull när det gäller beskrivningen av Jesus och dennes "liv" är något man inte pratar högt om. Hur kan man vara så säker på en sak när samtidigt i samma bok finner massa motsägelser? Om bibeln skulle inte vara giltig som bevisföring i en rättegång :) men ändå är det så många som "tror" så hårt på ja inte vad bibeln säger utan mer vad fanatiska predikanter och deras sjuka tolkningar.

Unknown sa...

Pride? Själv är man Pryd.

Aktuella länkar:

http://www.google.se/search?hl=sv&rlz=1T4ADBF_svSE319SE320&q=gay+scat&btnG=S%C3%B6k&meta=

http://www.scatlover.com/

http://www.winternet.com/~redright/scatsite/sslinks.htm

http://www.winternet.com/~redright/scatsite/sslinks.htm#Top

http://www.winternet.com/~redright/scatsite/scatpix/eats_page/index.htm

http://www.winternet.com/~redright/scatsite/scatpix/smears_page/index.htm

http://www.winternet.com/~redright/scatsite/scatpix/dpandl_page/index.htm

Jag har tidigare identifierat delvis samma bildmaterial och exakt samma site med sv ensk huvudman:

https://www.flashback.info/showthread.php?t=516599

Det här är verkligheten bakom våra rödgröna maktmänniskors hetsande mot "hjeteronormativiteten". Jag har personligen laddat

ner allt som arkivmaterial på egen hårddisk, så det hjälper inte om den här gräsliga sidan släcks ner som reaktion på uppståndelsen.

Homosexualitet är ett ickeproblem. Destruktivt sexeteende är motsatsen.

Den statsunderstödda sexpervoterrorn mot vanligt anständigt folk måste få ett slut.

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

Varför inte återinföra bibeln som lag? Jag tror det var Karl X som på 1600-talet fick den ljusa idén att alla konstigheter i framförallt gamla tetamentet skulle gälla som Svensk lag. Gjorde vi detta så skulle även den mest inbitne homofoben inom kyrkan snart inse att en icke-religiös äktenskapsbalk nog inte är en så dum idé ändå...

doublecorona sa...

Det skulle vara underbart att få se pridefestivalen genomföras i Rosengård eller Rinkeby.
Tänk er Muhammed som " gayikon"
Samtidigt skulle Rosengårds eller Rinkebys invånare ha möjligheten att visa att islam är världens mest toleranta religion.

Anonym sa...

Ha ha ha ... Ja ja ,denna okunnighet om klädesplagg i samband med t ex religioner.Det är ingen klänning Jesus har på sig !!!.

The Phantom

Anonym sa...

uttrycket "som Fan läser bibeln" beskriver bra att det hänger på läsarens inställning vad man finner - det är inte bibeln det är fel på om tolkningarna spretar - med modern teologi går det alltid att omtolka något så att det stödjer ens egen åsikt även om texten säger tvärs om. Läser man för att man söker Gud och hans vilja får man måhända ett annat svar. Återstår då att granska frukterna av de olika bibelsynerna, för på frukten känner man trädet.

Västgötskan sa...

Fantastiskt kul att folk hakar upp sig på order "klänning". Känner ni till uttrycket och innebörden av ironi...? ;-)