Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 26 juli 2009

De gulligaste varelserna...

De kan vara de gulligaste, men även de mest elaka varelserna som finns. De säger allt som oftast sanningen, vilket ibland kan vara en aningens för brutal att höra. De kan även hitta på egna regler för att utesluta ett tredje part ur leken. Rätt otroligt när man tänker efter, för de är ju bara BARN.

Det är, som många säkert märkt, inte helt ovanligt att tjejer t.ex. bara "kan" leka två och två. Eller att någon blir retad/mobbad för något så banalt som sin längd, sina kläder eller för att man heter något annorlunda. En del barn har ett underligt behov av att deras omgivning ska vara likt en "hierarki".
Skulle mina söner någon gång bli mobbade eller mobbare, då jävlar tar det hus i helvete! Alla har ett lika värde, oavsett hur man ser ut eller hur man är som person, det hoppas jag att vi lär dem på ett tidigt stadie!


På tal om barn. Jag såg en dokumentär på tv4 fakta igår kväll: "Barn med livstids fängelse". En kille hade sen barnsben blivit misshandlat och slagen av sin styvpappa. Mamman hade ett extremt sjukt behov av kärlek, vilket gjorde att när han frågade om han fick sova över hos ett par kompisar så kom kommentarer som: "Jaså, så du vill sova borta. Du älskar mig alltså inte längre". När han väl fick ångest över hennes ord och kom hem, blev han istället sexuellt utnyttjad av henne.

En av killens bästa kompisar anade oråd och med hjälp av sina föräldrar kontaktade de socialen, vars svar löd:
"-Vi har varken tid, pengar eller resurser att lägga på tonårspojkar. De brukar klara sig själva".

När pojken till slut fick nog och dödade sin mamma vid 17 års ålder, dömdes han enligt vuxenskalan (?!) till livstidsfängelse. Jag säger inte att mord är försvarbart, men hur i helvete kan man i slutändan straffa en pojke för hela skulden, när samhället har svikit honom så fatalt...?!

1 som har tyckt till:

linda sa...

nä fy fan vad sjukt!
Så ska det inte behöva vara.
Livstid var lite fväl hårt, morsan förtjänade sitt öde klart! Sydn bara att soc integjorde något....de är ju till för att hjälpa de utsatta.