Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 10 juli 2009

"Jag är född 1994 - därför har jag rätt att stjäla"?

Ungdomsbrottsligheten ökar kraftigt och orsaken sägs vara babyboomen på 90-talet. Man skriver att det var samma problem på 40-talet, då samhällets resurser inte räcker till för så stora kullar.

Det var det dummaste jag har hört! Varför anser mig sig ha "rätt" att råna en bank, stjäla eller trakassera gamla människor bara för att man kanske inte har ett jobb, inte har så bra ställt ekonomiskt (eller vad det nu kan vara)?!
Man önskar ju att det skulle finnas en liten uns av moral och insikt i varje människa; ung som gammal! Att man tycker brott är häftigt vid en viss ålder är ju dessutom ganska skrämmande i sig... :-O

Jag har aldrig i mitt snart 30-åriga liv, ansett att det har varit rätt att ta något som är någon annans Eller att kasta glåpord efter någon som är annorlunda. Eller misshandla någon fysiskt eller psykiskt.
Att många av dagens unga idag verkar anse att detta är "vardagsmat" är helt jävla sjukt! Och om dessa brott nu är ett resultat av babyboomen på 90-talet, hur kommer det se ut om 10-15 år, då det har varit babyboom de senaste 5-6 åren?

4 som har tyckt till:

oumberligating sa...

Hej Vän! Ja, jag håller med, det kanske var alldeles för mycket information och idag gör jag lite avbön på min blogg, pallen var i mesta laget, men någonstans i min lite skadade manliga fantasi så ser jag en snickargubbe, snida denna pall, med ett dregglande leénde på läpparna. Ja, nog om det, tittar in på din alltid läsvärda och fina blogg för att önska en fin Fredag och en trevlig helg.
Det här med brottslighet kan man tala om i evighet, men jag instämmer på alla punkter i ditt inlägg!
Jag hjälper svårt trafikskade med att köpa saker så igår när det var dags att titta på en klocka för 62 000:- så går det inte att öppna montern med en gång den styrs av ett tidslås så man får sn'ällt sätta sig och vänta, sedan tas klockorna fram och läggs på ett stark upplyst bord med en kamera riktiad mott ansiktet och händerna, sedan blir jag upplyst om att hela butiken är filmad. Visst känns det trevligt att vara kund och ändå informerad om på ett snyggt sett att försök inga dumheter här inte. Försäljaren i butiken hade blivit rånad personligen två gånger och nedslagen en gång, Breitling som klockmärket heter är nummer ett när det gäller ungdomsbrottslighet.
Många unga trafikskadade killar köper detta klockmärke för sin försäkringspengar. Fast först ser jag till att de beställer en lättvikt rullstol i kevlar och kolfiber för man ska alltid ha bra "skor"(ler)
Som sagt ha det så bra som det bara går!
Kram ifrån Peter!

Anonym sa...

Svenska journalister har en tydlig politisk agenda – därför skrivs det aldrig i tidningen om de verkliga orsakerna bakom den ökande brottslighet.

”Generellt ligger journalistkåren till vänster om sin publik. I sakfrågor märks skillnader i synen på exempelvis flyktingmottagningen i Sverige. 11 procent av journalisterna vill minska flyktingmottagandet mot allmänhetens 49 procent.”

Källa: Svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_208921.svd

Anonym sa...

Man menar inte att 90-talisterna skulle var mer kriminella än andra bara för de är födda på 90-talet utan bara att det finns fler av dem ergo mer brott...

Anonym sa...

Vidare är det absurt att prata om "babyboom" när det föds färre barn än vad som krävs för att ens bibehålla befolkningsmängden.