Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 2 juli 2009

Varför är detta ett så känsligt ämne?

allt om barn skriver en mamma om sin skam över att vilja ha en dotter, då hon i dagsläget "bara" har två söner.

Jag förstår inte alls varför man ska skämmas för en sådan önskan. Jag hymlar inte med att jag önskade mig en dotter när jag väntade yngsta sonen. Och att jag fortfarande kan drömma om hur glad jag skulle bli, om jag någon gång i framtiden får en dotter! Men min önskan till en dotter, innebär ju inte att jag älskar min son/söner mindre?!

Jag förstår inte alls logiken i varför detta skulle vara skamfyllt och ofta pratas tyst om? Det är ju bara en önskan, ingenting annat...!

9 som har tyckt till:

Unknown sa...

önska kostar ju ingenting

Amathea sa...

Håller med!
Som du säger, de är ju bara en önskan.
Dom som påstår att dom inte har någon önskan alls, ljuger säkerligen!

Anjo sa...

Nä jag fattar inte det heller!! Jag ville ha en flicka när jag fick Flisan och jag ville ha en flicka när jag fick Nova, men jag hade INTE älskat någon av dem mindre om de hade blivit pojkar!!
Nu skulle jag ju visserligen vilja ha en pojke oxå så jag får väl ligga i och övertala sambon att han visst vill ha tre barn...hehe

Ina sa...

Då skulle inte jag älska varken Linus eller Philip.
För jag har velat ha en flicka efter Marcus. Men ändå varit tacksam för att de varit friska. Och jag älskar dem ändå.Näe det är inte skam att känna så

Tove Kungsholmen sa...

Håller helt med dig! Läste på Ann Söderlunds blogg om detta tidigt i våras och har klurat på ett inlägg sen dess.

Jag ville helst ha en flicka båda ggrna och blev aningen besviken först när jag fick reda på att jag denna gång väntar en pojke. Nu har det helt gått över men jag kan säga att jag inte skulle vilja ha bara pojkar. Sen förstår jag att du och alla andra som har det älskar era söner över allt annat och aldrig skulle byta dem mot döttrar. Jag skulle såklart känna likadant!

Söderlund & co kallade det för "barnrasism" att önska ett visst kön. Som du säger är det ju bara en önskan likväl som att man önskar sig andra saker men ändå är nöjd med det man får.

Mamma sa...

Vilka söta nallar....dom skulle jag vilja ha..vad har du tagit denna bild ifrån....:-).kramiz.

Västgötskan sa...

Anjo:
Lycka till! Ska försöka med detsamma. :-D

Tove:
Barnrasism var väl att ta det ett steg för långt! Däremot kan jag känna avsky för den debatten som pågick för ett tag sen, där människor gjorde abort bara för att barnet inte var av "rätt kön"! :-O

Västgötskan sa...

Mamma:
Jag minns tyvärr inte..? :-( Sökte på något (kan det varit flicka+pojke) på google.se men jag hittade dem inte nu när jag försökte igen.

Helena sa...

Det är svårt att göra folk nöjda... Min kompis hade lärt sig att man inte "får" önska ett visst kön och använde standardsvaret "det spelar ingen roll, bara det är friskt" när någon frågade... Och fick istället en sur och otrevlig kommentar om att "jaså, barnet är inte välkommet om det inte är friskt".