Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 5 juli 2009

Fega, neutrala Sverige - i ett nötskal.

En pensionär i USA (som var f.d. boxare) slog ner en inbrottstjuv och höll fast honom till polisen kom. Inbrottstjuven fick sen 4,5 års fängelse för inbrott! Helt rätt! (Sen finns det ju andra lager i USA som kan diskuteras...)
Men detta gör ju att man ifrågasätter svenska regler. Där t.ex. inbrottstjuven som halkar på uppfarten mitt i natten, kan få ersättning för att fastighetsägaren inte har sandat. Eller där en kvinna kan dömmas till övervåld, efter att ha utsatts för våldtäktsförsök...

(Fega, neutrala Sverige i ett nötskal...!)
:-P

28 som har tyckt till:

Lillebror sa...

Det hela ägde rum i Storbritannien.

Anonym sa...

Bara så du vet så var det i England, inte USA.

Anonym sa...

Håller med! Men det var i Storbritannien det hände... ;)

Ingenjören sa...

FEL. Varför tror alla idioter att man inte får försvara sig i sverige? I sverige har vi faktiskt mycket starkare nödvärnsregler i sverige än i, i stort sett hela europa. I de flesta länder får man använda så mycket våld som 'nöden kräver', i sverige, så mycket som inte är 'uppenbarligen oförsvarbart'. i alla artiklar när folk åker dit för självförsvar så har tidningarna utelämnat ganska mycket om man säger så...

Erik sa...

Lite många faktafel. Det du skriver om inträffade i Storbritannien och inte i USA. Sen är den historien om tjuven som halkade bara en vandringssägen. Men visst har man som villaägare lite ansvar för den närmaste omgivningen runt sitt hus (http://www.villatidningen.se/index.php?file=view_art.php&name=Halkiga-trottoarer) fast det tycker jag är precis som det ska vara.

Ina sa...

Håller verkligen med dig, även att husägaren kan få fängelse för att de har hållt fast tjuven. Har läst mycket om de lagarna

Anonym sa...

Ja, nu var det ju inte i USA, utan i Storbritannien (finns två Botley där, Hampshire och Oxfordshire. Dessutom luktar dina svenska exempel lite av vandringssägner...

Simba sa...

Det var i storbritannien, det är inte samma som USA.. =)

Simba sa...

Det var i Storbritannien, inte USA.. =)

Anonym sa...

Han var från UK.

Anonym sa...

Det var i Storbritannien, inte USA.

Dock håller jag med om att svenska lagar/regler är helt puckade

Anonym sa...

Som står i texten så inträffade det i staden Botley i Storbritannien. USA har alltså ingenting med artikeln att göra. I övrigt håller jag med dig om våra svenska straffskalor...

Anonym sa...

Ehmm. Det var i storbritannien som inbrottsförsöket gjordes, men för övrigt håller jag med dig fullt ut.

Anonym sa...

det var nog i england,detta hände....

JagdPanther sa...

Inbrottet skedde i Storbritannien, inte USA..

Anonym sa...

Du skulle kanske läsa artikeln lite nogrannare då det inte var en boxare i USA, utan i Storbritannien!

Anonym sa...

Hej står i artikeln att det var i Storbrittanien detta hände.

Anonym sa...

Det är inte sant. Du åker inte dit om någon halkar i din uppfart, inbrottstjuv eller ej. Däremot kan du göra det i USA om besökaren/tjuven har en dyr advokat. Förvisso är det osannolkt att det händer "Average Joe" men har du gott om pengar finns det alltid en risk att någon försöker stämma dig på vilka grunder som hellst. Om nägon angriper dig med kviv har du även rätt att försvara dig med nödvändigt våld. Såvitt jag vet gäller det i alla länder som har en lagstiftning överhuvudtaget. Även Severige. Förövrigt var det i Storbritanien detta utspelade sig, inte i USA.
Sverige är heller inte neutralt, vi brukar kalla oss aliansfria. Dock har vi länge gått ut i krig för FN. Vi stred bl.a i Kongo på 60-talet och nu för vi krig mot Talibaner i Afganistan.

http://www.skotornet.se/blogg sa...

Ja visst är det sjukt... eller som i ett av mina vänners fall...

En 14 årig tjej blir våldtagen av en kille som skulle fylla 15 år om TRE dagar! han blev inte straffad pga av sin låga ålder???

Anonym sa...

I Storbritannien, inte i USA.
dessutom har "Fega neutrala Sverige"s polis nyligen friat en snubbe som sparkar ner ett fyllo i nödvärn (se ABs webTV) så riktigt så illa som du vill framställa Sverige och svenskar är det inte.

Västgötskan sa...

Är det någon mer som bara vill poängter att det var i Storbritanien och inte i USA...? ;-)

Same same, only different. Jag hoppas ni förstår grundsynpunkten i inlägget.

Illwill sa...

Och det här är anledningen till varför kvinnor inte fick rösta under såpass lång tid.

Klart det finns problem i Sverige, väldigt många t.o.m (drygt 1 miljon importerade till att börja med), men bara för att man har möjligheten att blogga så betyder inte det att man bör göra det.

Kort sagt, om du inte har intelligensen/kunskapen/erfarenheten att tillföra något till diskussioner: var tyst. Hoppas du är söt, snuttan, för annars får du det svårt.

Anonym sa...

exakt gbr!! c'mon!!!!!

Nicklas Eriksson sa...

Grundsynpunkten är att du är en genomsnittlig, om lag ganska ganska okunnig svensk.

Gå en kurs i grundläggnande rättskunskap (med tanke på hur du uttrycker dig skulle jag föreslå inriktning brottsbalken) så du lär dig lite om hur Sveriges lag är uppbyggd och hur fort vi kan få ett Sverige som även du hatar om dina åsikter om hur bra USA är skulle bli rådande...

Andreas sa...

Var det det enda du läste i kritiken? Jag hoppas du "förstår grundsynpunkten" i kritiken, att din bild av Sverige är falsk.

Tomma burkar skramlar mest, eller vad man säger.

Anonym sa...

Hej,

Jag ville bara berätta att det hände i England och inte i USA.

Tove Kungsholmen sa...

Jag skrattar på mig, det är alltså så man ska göra för att få 21 kommentarer, skriva fel!

lotta sa...

Go,girl!
Enda roliga kommentareni denna debatt är från Tove! :-)

Kram