Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 1 juli 2009

Varför kasta pärlor...?

Jag har varit ytterst tveksam till alliansens tillvägagångssätt när det gäller att få sjukskrivna och arbetslösa i arbete. Men jag måste nog erkänna att Socialdemokraterna ändå tar priset... Nu vill Mona Sahlin införa extraförmåner om man jobbar längre, samt att det även ska bli billigare för arbetsgivare att anställa "seniorarbetare".

Jag säger inte att pensionärer inte ska få jobba så länge de vill. MEN! Varför ska de ha extraförmåner? Öka i så fall förmånerna för unga och de arbetsgivare som väljer att anställa de under 25 år! Det är väl ändå ungdomarna som ska prioriteras, så de har en chans att komma in i arbetslivet? Varför kasta "pärlor" efter de som redan jobbat i sisådär 40-50 år och som dessutom (oftast) lever ganska bekymmersfritt med hus och avbetalda lån...?!DN, SvD

1 som har tyckt till:

Anonym sa...

Något jag alltid undrat över men aldrig fått ett logiskt svar på i dessa (alla måste ha ett arbete) frågor är hur man i ett tekniskt framrusande samhälle som kräver mindre och mindre folk samtidigt måste sysselsätta allt fler på denna jord för att det ska fungera.Hur går detta till logiskt eftersom jag sett tekniken i tre olika arbeten på dessa tre arbetsplatser ta ifrån folk deras livsförsörjning ersatta av ren teknisk utveckling som gjort denna personal överflödig.Eller vi ska backa klockan och gå tillbaka i tiden och anamma all denna teknik vilket aldrig kommer att låta sig göras med tanke på vinsten i ett såkallat modernt kapitalistiskt samhälle.Utveckling i ett samhälle håller tekniken hand i hand på gott och ont i ett framåtsträvande samhälle som inte låter sig dödas där denna teknik samtidigt skonat många människokroppar från för tidig död och utslitning samtidigt som detta medburit en ökad livslängd hos individen i t ex dessa kapitalistiska västerländer.Så då kvarstår frågan , hur gör man när det inte behövs så mycket arbetande folk längre ersatta av denna teknik !?.Jo även jag vet att många arbeten kan göras av människor som bla fönsterputsning hos äldre i behov av dessa arbeten mm mm.Men varför inte låta de som redan är i arbetsför ålder som nu saknar ett arbete få dessa arbeten först innan man försöker sysselsätta en hel generation som redan gjort rätt för sig i de flesta fall.Det hela påminner mer än lovligt lite om att äta upp kakan och sedan bjuda in grannarna på kalas där denna redan uppätna kaka ska serveras än en gång.Rent hokus pokus prat från de som ska styra detta land oavsett regering och som tydligen inbillat sig att alla medborgare är mer eller mindre idioter som låter sig luras av ett simpelt trolleritrick med denna (alla måste ha ett arbete) fråga oavsett ålder där även ett magiskt trick har ett pris som till sist får betalas av just åskådaren.

NetRunner