Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 22 juli 2009

Är någon förvånad?

Det skrivs så mycket om svininfluensan att öronen blöder! Ändå tycks läkare (och media?) bli förvånade när människor köper "tamiflu" i stora doser. 1+1 = 3...? Vad hade de väntat sig...?!DN, DN, DN, SvD, Ex

3 som har tyckt till:

Henrik sa...

Och sen blir dom förvånade när fler och fler får psykologiska problem (självmord, paranoia, skitzofreni med mera). Jag tror kostnaden för vaccineringen och medecineringens bieffekter blir större än om man låtit sjukdommen ta sitt normala förlopp.

sen är det inte bevisat om varken vaccinet eller tamiflu ger någon effekt. Jag tänker då inte chansa och få massa psykologiska störningar.

Nathalie 21 årig vegetarian sa...

Inge bra att ta tamiflu bara så där. Då kan man bli resistent istället, och då hjälps inget sen.

Och det människan gör slår tillbaka på en. Jag hade gärna velat att de pratat mer om varför svininfluensan uppstod, så kan man sen förhindra att sånt kommer igen.

Henrik sa...

Just problemet med influensor är att dom kommer och går utan att vi egentligen har nått att göra med det. Varför svininfluensan är så "farlig" är att den påverkar friska personer, precis som spanska sjukan (och där dog det 35000 i sverige och 50-100 miljoner i hela världen, 17 miljoner dog i enbart indien). Vad som händer är att viruset får vårat immunförsvar att gå på överfart och detta orsakar massiv celldöd i hela kroppen, och detta är värst för dom som är friska (20-27 åringar var värst drabbade).

Virus är lite jobbiga då dom egentligen aldrig försvinner men bara far fram och tillbaka eftersom dom muterar.

Tamiflu kan orsaka resistans och då får man problemet att det inte fungerar när det verkligen behövs, tex en kritiskt sjuk person. Att helt komma undan dödsfall är omöjligt så det är nog bäst att spara på krutet och behandla allvarliga fall istället för att som nu massvaccinera.

Sen vad händer med säsongsinfluensan nu när alla är upptagna med att producera svin-vaccin? Om inget händer där så kommer gamlingar, sjuka och barn vara i riskzonen när detta är förbi. Men just nu tror jag svin-vaccin betalar bättre för tillverkarna.