Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 17 juli 2009

"Gud älskar alla"??

Engelska kyrkan "varnar" Sverige: "Homovigslar kommer skada vår gemenskap".
Om gemenskapen endast består i att alla ska följa skaran och inte tänka själva, så har jag bara en sak att säga; Skit i gemenskapen!

I brevet skriver man bl.a. följande:
It is not right either to bless same-sex sexual relationships or to ordain those who are involved in them. From a churce of England perspective it is vital for the church to maintain a critical distance from the state and to resist what the state is doing."

Det lilla jag minns från religionskunskapen var att gud älskar alla människor. Vad innebär det i praktiken? Att man som människa måste uppfylla vissa "krav" för att bli accepterad...?!SvD, SvD

17 som har tyckt till:

Peter Hanzon sa...

Glöm det där snacket om att "Gud älskar alla". Det är inte sanning, utan lögn. Läs Bibeln själv får du se.

Anonym sa...

Alla människor, är et samma som homo och hetro par? Alla andra då? skulle de inte vara älskade av Gud?

Nu är inte äktenskapet definitionen av vilka som är älskade.

Västgötskan sa...

Peter:
Tack men nej tack. Jag har annan kvällslektyr som jag föredrar.

Nineve:
Om det är en fråga till mig, så innebär min benämning "alla" ALLA. Dvs oavsett hetero-, homo-, bi- vit-, svart. Vem som helst.

Anonym sa...

En mor och en son är älskade av Gud, men kan inte ingå äktenskap med varandra. Äktenskapet är inte ett mått på vilka som är älskade av Gud.

Alexandra sa...

gul, blå, lila... :P

Jonatan Fransson sa...

Gud älskar alla, men det är inte alla som älskar Gud. Det visar de genom att strunta i Hans befallningar. Anarki är inte kärlek annat än till sig själv. Älskar du Gud så följer du Hans bud och de står att läsa i bibeln.

Mikaela H B sa...

Jag tror att de menar att "alla" är de som inte gör förbjudna saker. Nu har inte jag läst bibeln men i koranen kan man hitta texter som kan tyckas konstiga och gå emot resten av skriften men det brukar alltid finnas en förklaring. i koranen står det ex "döda dom" men det står strax ovanför att det handlar om självförsvar. Missar man det så blir det helt fel. kanske samma här.

Jag tror dock att kristendomen precis som islam inte har något emot homosexuella känslor utan är emot själva utövandet. Jag personligen tycker det är väldigt konstigt om man som homosexuell vill gifta sig kristet när kristendomen inte uppskattar homoäktenskap. Känns lite.. knepigt. Fast de kanske har en annan tolkning.

vadeva sa...

Älskar Gud pedofiler också? Och Hitler, Stalin, Englas mördare, med flera ... Jag älskar i alla fall inte alla människor, tror inte Gud gör det heller. Hans kollega Satan måste ju få ta hand om några också.

Anonym sa...

Jodå, du minns rätt. Gud älskar alla människor. Vad du kanske missade i religionsundervisningen var att detta inte är liktydigt med att han ställer sig positiv till allt vi människor gör. Och tror man på Bibeln, vilket är naturligt för den som tror på denna kristendomens älskande Gud, framgår det väldigt tydligt där hur han ställer sig till utövandet av homosexualitet.

Vi kan välja att försöka leva efter Guds vilja eller att låta bli. Ingen av oss kommer någonsin att lyckas fullt ut, men det innebär inte att kyrkan därmed bör acceptera och välsigna sådant som strider mot de ideal som Gud själv visat oss.

Om man inte tror på en älskande Gud har man förstås ingen anledning att leva efter sådana ideal. Men då har man heller ingen anledning att ingå äktenskap i kyrkan.

Herr Johan sa...

Måste säga att jag tyckte den indignerade tonen i inlägget var riktigt kul. Det är väl ganska självklart att det finns krav likaså från Guds sida, oavsett luddiga minnen från undermålig religionskunskap. Det är inte så att man bara kan lalla runt och göra vad man vill för att sedan mötas av oändlig kärlek och gulligull-gull. Då är kanske New Age flumm mer passande.

Gud har en hel del krav. Sluta lusta efter någon annans pengar (där rök alla sossar) eller make/maka. Dyrka inte någon annan gud eller idol. Var inte otrogen, mörda inte, stjäl inte, hora inte runt. Kort och gott, sköt dig och bete dig korrekt.

Sedan kom ju Farbror Jesus in i bilden och sa, okay, ni beter er som svin, men om du uppriktigt ångrar alla era synder har ni en chans ändå. Detta innebär dock inte att man bara kan göra vad man vill, säga "sorry!" på dödsbädden, och hoppas på godis och varm o'boy i evigheten.

Så nej. Gud är inte oändlig kärlek oavsett vad man gör. Hoppas detta hjälper dig reda ut saker och ting. :)

Västgötskan sa...

Nineve:
Jämför du en mor- och son relation med en som väljer en livspartner av samma kön??

Johan:
Det är väl just det här man kan göra. ("Kan" med modifikation så klart).Hur många mördare och andra brottslingar får inte en sista "välsignelse" i fängelsena för de ångrar sig sååå...? :-P

Medan om man sköter sig exempelariskt men "råkar" ha en kärleksrelation på med en av samma kön, så är det värre än att ha mördat någon och sen ångrar sig?

Anonym sa...

Det var ingen gämförelse utan ett exempel på att alla relationer inte är föremål för äktenskap...och att man endå är älskad av Gud även om ens relation inte faller under begreppet äktenskap.

Att Gud älskar alla innebär inte att alla kan inte äktenskap.

lotta sa...

Det är inte så enkelt det här...
Det som jag vill ska känneteckna min kristna tro är medmänsklighet, omsorg om andra etc. Men det är svååårt att leva som man lär och tyvärr finns det för mycket egna teorier inom kyrkans folk där man kanske inte tolkar Bibeln rätt och det som jag möts allt för ofta av som tyvärr påverkar min tro och tvivel är andra människors dömande när man behöver deras stöd...
För att återgå till debatten:
Gud skapade en man och en kvinna lämpade för att leva tillsammans..

Västgötskan sa...

Nineve:
Ok, då förstår jag. Men vem är det som säger att det bara är GUD som har rätt att säga vilken relation som är ok och vilken som inte är det? (Och nej, kom inte och dra upp t.ex. pedofili, ni förstår precis vad jag menar).

Lotta:
Ja, det är säkert så också. Bibeln kan tolkas på hundratals olika sätt, beroende på vem som läser den och vilka värderingar man själv har!

Men ur min egen synpunkt är homosexuella par lika mycket värda och har bör därför ha samma rättigheter som alla andra.

Tobbe sa...

Det komiska i diskussionen är att gud har inte sagt ett piss, det är människor som skrivit bibeln, glöm inte det... Gud är skapad i människans avbild, inte tvärtom...

För övrigt är homosexualitet mycket vanligt förekommande i naturen speciellt bland däggdjur. Hmmm, undrar just hur det kan komma sig...

Anonym sa...

ska vi ha ett fritt samhälle borde det vara upp till var och en vad man kallar sina relationer för. Staten borde inte syssla med religionsutövning och ha särskilda lagar för bara vissa relationer.

Och du ska inte tvingas att tillhandahålla cermonier hemma hos dig, precis som vi inte heller ska behöva det.


Förutsätt inte att äktenskapet innebär en sexuell relationer!

Västgötskan sa...

Nineve:
Jag håller helt med att staten inte ska lägga sig i.
Vad menar du med ceremonier hemma hos MIG och "precis som VI inte heller ska behöva det"..? Vem är JAG och NI?