Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 30 januari 2011

Tänk vad bra internet är ibland! Hysterisk, gravid kvinna söker...

Här har jag gått och varit orolig över magsjuka inför förlossningen. Idag upptäckte vi röda prickar på sonens rygg och mage och förmodligen är det vattenkoppor, då detta har cirkulerat både på dagis och i skolan.
En hormonstinn, gravid kvinna börjar GENAST tänka; "Hjälp! Panik! Vattenkoppor och gravid/foster = Vadå ?!"


Läste först bara hälften av meningarna jag kunde hitta och fastnade vid ord som "allvarliga komplikationer" och "injektioner"... Men efter att ha fått en hysterisk gråt-attack och sen ändå lyckats lugna ner mig lite, insåg jag att jag har ju faktiskt HAFT vattenkoppor! (Vilket är det som kan vara det som är riskfyllt vid en graviditet).

Dessutom smittar inte vattenkoppor på så vis att man får bältros av det. (Däremot kan det smittas åt "andra hållet", dvs från bältros till vattenkoppor).

Då jag har haft vattenkoppor som ung (yngre) så har bebisen fått antikroppar under graviditeten, vilket vanligtvis skyddar i ca 1-6 mån efter förlossning, så nu har jag andats lugnare ett par minuter...


3 som har tyckt till:

Anneli sa...

Puh, vilken lättnad! Och vilken tur att internet finns så man kan leta rätt på info och antingen friskförklara sig själv eller ställa en diagnos ;))

Tove Kungsholmen sa...

Ja, internet är bra det, både mot vattkoppsångest och annat. Fast det skapar väl en del ångest ibland också kanske.

Men du, när ska bebisen komma egentligen? Är du på övertid nu?

Västgötskan sa...

Tove:
Jupp, BF+3 idag... :-(