Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 15 december 2010

Hur tänkte man nu...?

Idag kan man läsa att nätbedrägerierna ökar lavinartat. Människor försöker göra "klipp" på sajter som blocket och Tradera men står där med skägget i brevlådan efter att betalt in pengar i förskott.

Tipsen för att undvika att bli lurad är bl.a:

• Betala aldrig i förskott och skicka aldrig varan innan du fått betalt.

Berätta för en gravid, smått förvirrad blondin (!) Hur ska det gå till? Moment 22...?Ex, E24, SvD

5 som har tyckt till:

Moosan sa...

Betala på plats när du hämtar varan! ;-), med andra ord, skicka inte!

magervalp sa...

ett sätt är https://www.payson.se/tj%C3%A4nster/paysongaranti

Västgötskan sa...

Ja, om det är hyfsat nära så går det ju. :-)

Jempa sa...

Jag betalar alltid i förväg eftersom det är så det funkar på Tradera, men man kan ju använda sig av Payson eller Paypal som håller pengarna tills man meddelar att man fått varan..

Alfahannen sa...

Hmm, nu råkar jag ju vara något av en stornyttjare av Tradera (både köp o sälj), och jag måste säga att jag väldigt sällan stött på strul.

Men som någon tidigare kommentatör nämnt, Payson-garanti är ju ett sätt att flytta över "makten" ifrån säljaren till köparen...men om det skulle vara moraliskt bättre vete tusan.

Fördelen med Tradera jämfört med t. ex Blocket är ju omdömes-systemet, efter en lyckad affär dunkar säljare och köpare varandra på axlarna genom att dela ut goda omdömen sinsemellan.

Ska du köpa en sak av en person som har 1500 goda omdömen kan du nog ganska lugnt lita på att denne fullföljer affären efter att ha mottagit dina pengar.

Då känns Blocket betydligt mer chansartat...