Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 5 september 2011

Varför måste allt gå till överdrift?


En 8-årig kille har fått sin ledighetsansökan för två dagar avslagen. Skollagen har blivit hårdare säger man.
Jag är, ärligt talat, inte särskilt insatt i skollagen då äldsta sonen precis har börjat första klass. Att det är skolplikt i Sverige, det är väl det jag vet. 


Men vad gäller ledighet, vem tjänar egentligen på att förneka ett par dagar eller en veckas ledighet? Nu syftar jag inte på om samma barn ansöker om ledighet om och om igen, utan om det gäller enstaka tillfällen under läsåret! 
Inte alla föräldrar har MÖJLIGHETEN att ta ledigt och resa under de ordinarie lov-veckorna! Varför ska då den familjens möjlighet att resa bort tillsammans vara som bortblåst?


För att inte tala om vad det KOSTAR med en skidresa under sportlovet jämfört med att åka t.ex. 2 veckor före sportlovet!


Hur svårt kan det vara att hänvisa barnet till uppgifter och läxor de kan göra under tiden, så de inte hamnar efter i skolarbetet?


4 som har tyckt till:

Nett sa...

Läste detta med och jag tycker bara att det är vansinne, varför inte sätta semesterveckor på barnen istället liksom som det är för oss vuxna. varför skall inte skolvärden kunna vara flexibel som vi måste vara.

Dagen började bra med sol, men det övergick till regn ;)

Barnens Hjältar sa...

Ja det är knepigt det där.
Skönt att det funkar för er med dagis och fritids :-)

ulrica sa...

Håller med dig!! Så länge man bara hänger med i skolan och inte kommer efter så ska det inte va ett problem tycker jag...

Jempa sa...

Reagerade också på det där, vi som reser mycket.. Vad jag kände till sen tidigare så fick man iallafall ta barnen två veckor förutom loven, men jag vet inte hur det är nu. Skitdumt hursom.