Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 30 september 2011

Har vi hört den förut, del 2.

Till hösten kommer Livsmedelsverket ändra rekommendationerna för amning och smakisar från 6 tillbaka till 4 månader. Dock är det endast smakportioner stora som ett kryddmått. För de "större" smakportionerna är det fortfarande 6 månader som gäller.
Anledningen verkar dessutom inte vara något som är sett ur synpunkt för barnets bästa utan de säger: "Att d
e gamla råden ändå inte följs."Alltså ursäkta, men om det nu är den enda anledningen, vad är det som gör att Livsmedelsverket tror att de NYA rekommendationerna kommer följas? Och varför ska man ändra rekommendationerna efter vad BVC säger/föräldrarna GÖR, istället för att dessa istället försöker följa de rekommendationer som finns?

För att inte tala om alla barnmatsburkar i affärerna som det står "från 4 månader" på!Detta känns bara som ett tafatt försök att få det att se "bra ut på papper". Dvs att de kan påvisa att de flesta faktiskt börjar vid 6 mån, men kanske, kanske finns det några som möjligtvis, börjar något tidigare. "Men då är det ju efter VÅRA rekommendationer". Eller vad...?

3 som har tyckt till:

Anneli sa...

Suck. Det där med amningen och hur bäbisar ska ligga när de är nyfödda och allting annat som har med barnskötsel verkar inte förändras ett dugg, dvs barmorskor och livsmedelsverket och läkarna lyssnar inte på varann samt följer trenderna, snarare än låter föräldrar lita på sin instinkt. När min dotter var liten skulle man amma i ett halvår men börja med smakportioner vid 3 månader, de skulle sova på sidan med en rulle av filt eller nåt bakom ryggen för att undvika spädbarnsdöd, husdjur skulle man göra sig av med för det utvecklar allergier trodde de, och en massa annat som jag inte lagt på minnet. Jag hade ingen mjölk att tala om och jag fick övergå till ersättning efter ett par veckors trälande, smakportioner fick hon från 3 månaders ålder, hon vägrade sova på sidan utan skulle prompt sova på mage, katterna var gärna i närheten av henne men jag tillät dem inte att vara i hennes säng förstås..ja enligt BVC gjorde jag nog allt fel, men tänka sig! Det gick jättebra det med och ungen blev frisk och stark och har inga allergier och är nästan aldrig sjuk. Så de där rekommendationerna kan man nog ta för vad de är, nämligen rekommendationer! Varje unge är unik och vill/behöver olika saker och på olika sätt. Så länge man inte gör nåt som är farligt, vad är problemet liksom...jag tror inte livsmedelsverket har tänkt så långt :)

Om 4barnslivet sa...

Haha jag hörde det! Mycket märkligt!
På tisdag hoppas jag på äntligen är datorn lagad:))

Tove Kungsholmen sa...

Om bara alla var vettiga nog att ta egna beslut utifrån de råd som finns...