Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 11 februari 2011

"Vem fan är du?"

Jag har aldrig riktigt förstått de (uppenbarligen existerande, men) oskrivna "facebook"-reglerna. Varför får man titt som tätt vänförfrågningar från vänners bekanta?
Varför skulle jag vilja ha dem som vänner, bara för att vi råkar känna samma person? Vi har ju aldrig träffats!!

Likaså personer som jag ser är inloggade med jämna mellanrum, men som aldrig skriver något... Gillar de bara att snoka runt och kolla vad andra skriver, men vägrar erkänna något så simpelt som att de t.ex. åt spagetti till lunch...?

5 som har tyckt till:

äppelblomman sa...

Ha ha de har jag oxå tänkt på... Får dessutom frågor från skahldfkvnf, typ kan inte ens utala deras namn... Men utlänska män från konstiga länder och som hemskt gärna vill vara kompis med mej:-( Blä o fy...
Men jag fattar inte heller varför man alltid bara smyger runt... mIn sambo är så, han skriver aldrig nått men kollar fejjan jämt;-)
Kram K

Anneli sa...

Jag har med tiden fått en del vänners vänner på kontaktlistan, som jag aldrig skulle lärt känna annars och som jag är glad över att ha fått kontakt med. Accepterar dock inga förfrågningar från folk jag aldrig pratat med nångång. De som jag accepterar är ju såna som man har pratat med i vänners trådar. Jag rensade faktiskt min lista för ett tag sen och tog bort en del människor som aldrig skriver nåt plus en som enbart kommenterade med oförskämdheter. Sånt kan jag också vara utan ;) Men som sagt, visst kan man få vänner som man aldrig träffat och ha behållning av det!

Västgötskan sa...

Äppelblomman:
Säg åt din sambo att skämmas! ;-)

Anneli:
Jo, har man träffat personen någon gång eller diskuterat något kan jag väl köpa det. (Tänk vad många bloggare jag pratar med, som jag aldrig har träffat!) :-)

Men jag har fått av människor som jag inte "träffat på" på NÅGOT sätt.. Varför undrar man då?

Anneli sa...

Västgötskan: Jo, det är sant, nog får man förfrågningar från folk man aldrig hört talas om ens..oftast från det motsatta könet av nån "konstig" anledning..:P Antingen helt desperata människor eller så vill de bara ha 2000 "vänner" för att det är ballt..? Ibland händer det också att man kan få virus i burken den vägen..har jag hört. Rykten eller sanning vet jag inte..skulle hursomhelst aldrig acceptera förfrågan från random strangers ;) Däremot brukar jag anmäla dessa för spam :D

katta sa...

Håller helt med dig..ja accepterar inte heller kompisars kompisar, som ja aldrig har träffat. Men frågade två av mina kollegor och dom accepterar dom för att dom ska få fler "grannar" till spelen. Sånt gör ja inte där inne.
Kanske inte skriver jätte mycket heller inne på fb, men ibland skriver ja nåt iallafall...chatar nog lite mer där inne med folk som är inne..du får säga till mig och ja inte skrivit ett inlägg på ett tag :-)