Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 19 februari 2011

Dags för mer moget innehåll...

Jag har alltid varit en riktig "sucker" för tidningar. Från alla första början (LÄS yngre tonåren) läste jag faktiskt min mormors veckotidningar; så som Allers Hemmets Journal m.fl. Och ja, jag vet att jag började i "fel ände", dvs med pensionärstidningarna... Men jag tyckte faktiskt att de var helt ok. ;-)

Sen fortsatte det med vår allas "Frida" och "Story". Journalistik när den är som allra bäst... *hrm* Det enda som så här i efterhand kändes lite matnyttigt var sexspalterna där man kunde läsa sig till rätt mycket som man inte alltid vågade fråga någon vuxen om.

Min mest "finkulturära" tidsperiod (då jag faktiskt läste böcker) var nog under gymnasiet. Det har hänt att jag även efter 20-årsstrecket har läst en bok eller två, men det har (tyvärr) hört till ovanligheterna.
Istället har jag hängt kvar i tidningsträsket och fastnat för "Cosmopolitan" och "Solo". Upptäckte för ett tag sen att "Solo" på sin hemsida skriver att deras målgrupp är unga kvinnor mellan 18 och 30 år. (Det faktum att man ALLTID får med ett nagellack, läppglans, solpuder osv kanske borde sagt mig någonting...?) Hur som helst. Jag insåg:

1. Wohooow! Härligt att veta att man är UNG! Åtminstone i 2 veckor till...
2. Sen slog det mig att det kanske var dags för mer mogen läsning. Så idag köpte jag:

Vilka tidningar läser ni?


4 som har tyckt till:

Anneli sa...

Hem & Hyra...och ibland får jag hemmets veckotidning av morsan, som prenumererar. Dottern och jag gillar korsorden nämligen ;) Annars läser jag aldrig veckotidningar, utom kanske i väntrummet hos doktorn. Om det finns några..

Jag är ju tvärtemot dig, jag läser ju böcker i parti o minut. Fast när jag var tonåring prenumererade jag på Mitt livs novell :D Den kom varje tisdag..det var veckans härligaste dag *s*

Gott sa fisken sa...

Ah, "Story" var inte igår.
Jag läser "Filter" bland annat. Och serier.

katta sa...

jag läser för det mesta hänt extra och ibland nån inredningstidning :-) Mycket viktig information i hänt extra....

Tove Kungsholmen sa...

Mest riktigt torra saker som DN, Fokus och några medicinska tidskrifter. Prenumererar på Mama och läser den ibland. Skummar ibland igenom tidningarna från förlaget där jag jobbar men jag har ruggigt svårt för "glossiga magasin" faktiskt. Det har kommit med åren. Jag=tant, det blir bara mer o mer uppenbart...