Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 20 februari 2011

Melodifestivalen - Menar ni på allvar att det fanns överraskningsmoment?!

Det mest skrämmande med årets melodifestival är att en engelsk version av en 80-talsdänga har varit bäst hittills! Någon mer som önskar att de kunde röstat på Lena Philipssons "Dansa i Neon" igår?

Vad gällde Eric Saade; Var det någon som över huvudtaget tvivlade på att han skulle gå till final? Förutsägbarheten får ju slutet på romantiska komedier att framstå som häpnadsväckande..! Eller som sambon uttryckte sig; "Det är ju som att slå en straffspark, när bollen redan ligger på mållinjen".
Precis lika förutsägbart är det väl att låtar anklagas att vara plagiat. Vad vore en melodifestival utan det? (Tyckte för övrigt att "Desperatos" som var med förra veckan var ruskigt lik en annan svensk låt, tyvärr kunde jag aldrig komma på vilken?)

Dessutom diskuteras hur killarna favoriseras och tjejerna försvinner längst vägen. Seriöst? Tycker någon att Sara Lumholdt och Linda Sundblad var bra igår? Lindas nummer var något som måste ha inspirerats av Amy Diamond (!) och Sara.... Var det INGEN ANNAN som hörde hur otroligt falskt hon sjöng i verserna???

SvD, DN, Ab, Ex

6 som har tyckt till:

Örjan sa...

Som sagt...Melodifestivalen SUGER. :)

äppelblomman sa...

uscha ja våran melodifestival har blivit ett STORT skämt... Japp tyckte oxå att Lena PH var bäst, hon är GRYM den tjtjen och sååå snygg!
Kram K

sasssyy sa...

Saras låt var bättre i studioversion... och det är ju klart för där kan man mixa rösten. Hon klarade absolut inte de djupa partierna och ska dräför inte sjunga en sån låt live...och i övrigt.. nää knappast någon överraskning att Saade gick vidare, men han VAR klart bäst och tom min karl, som är otroligt anti dagispop och mello tycker att killen har mognat och numera gör ett proffsigt intryck...tjejerna..tjaa vad säger man...ogillade Vargas låt också..texten var..fruktansvärd även om budskapet var fint, förvånad över att hon snöt en andra chansen framför Sebastian...
Men det är väl redan färdigt att Saade åker till ´Tyskland??

Västgötskan sa...

Sasssyy:
Kan bara hålla med. Gillade inte heller Vargas låt, även om tanken var god...
Klart som tusan att Saade ska till Eurovision! Hade han fått åka med "Manboy" hade vi vunnit (oavsett var man tycker om honom och den låten). Den hade gått hem i Europa! :-)

Anneli sa...

Melodifestivalen är öht inget spännande längre eftersom man förväntas genomlida trettielva delfinaler fast man redan vet vilken låt som kommer vinna. Och inte nog med det - sen ska låten kvala in också och gör den det, så är det ändå så att Sverige hamnar på tjugonde plats eller nåt.

Jag bojkottar egentligen eländet sen några år tillbaka, men jag zappade över till tävlingen lite i lördags, mest för att finalen sändes i min stad. Jag hörde alltså Saras falsksång och man får väl vara "tacksam" över att den inte ska kvala in till finalen ;)

Ifall man nu bryr sig, vilket jag inte gör. Däremot fascineras jag av att Christer Björkman å hans crew kunde ta med en låt med en sångerska som inte kan hålla tonen. Det var nämligen bland det värsta jag hört nån gång..

Tove Kungsholmen sa...

Håller med dig helt. Gillade dock Lumholdts låt men hon både sjöng och dansade kasst tyvärr.