Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 15 februari 2011

Here we go again... "Den ekonomiska baksmällan" (?)

Jag förstår (fortfarande) inte de hysteriska rubrikerna som uppstår varje gång riksbanken höjer räntan! Är det någon som på allvar har trott att räntan INTE skulle höjas; att den för all framtid skulle ligga kvar på 1 %...?!

Analytiker spekulerar att den rörliga räntan kommer ligga på ca 4-4,5 % om två år. På vilket sätt är det en orimlig ränta?
DN, DN, DN, SvD, SvD, E24,

5 som har tyckt till:

Lina sa...

Men duuuuhh, GRATTIS till nr. 3!!!!
Hoppas förlossningen gick bra! Vad ska han heta?

Fia Fit sa...

Orimlig för alla idioter som köpte hus när räntan var låg...och trodde att den skulle ligga kvar där. Massor kommer få sälja när den stiger tror jag. Eller så hamnar de i Lyxfällan ;-)

Fresa sa...

nä räntan som det ser ut idag är ju inte orimlig men ränta som koncept ju rätt orimligt.. "här du får låna en hundring, men jag ska ha tillbaka 150.. du får skapa egna pengar!"

folk blev för bortskämda mest troligt.. =)

Västgötskan sa...

Om människor inte lånade skulle de kunna spara ihop pengar och inte betala tillbaka summan + mer.

Dessutom är 100 vs 150 kr en djävulsk effektivränta på 50 % =SMS-lån...

Fresa sa...

mjo må ha varit en extremränta men den var symbolisk.. men pengar är jävligt konstigt påfund i allmänhet.. inflation är nått idiotiskt.. påhittade saker som ENBART skapar enorma problem..

varför kostar mjölk mer idag än för femtio år sen.. har vi så få kossor idag med för stor efterfrågan på mjölk att priset måste gå upp.. förmodligen inte.. utan vi har bestämt att priser ska gå upp ibland..
trycker vi för mkt pengar så blir det inflation, därför måste vi bränna enorma summor pengar varje dag.. och då menar jag faktist sätta eld på..

räntor är ett jekla konstigt påfund.. det hade inte behövts låna pengar, än mindre att någon ska tjäna på att låna ut nått som egentligen inte finns..

visst är det väl lättare med en valuta än med byteshandel när det ska vara så många yrken osv.. men what the hell..
vad berodde förra ekonomiska krisen på egentligen....

uj off topic kanske, men pengar är intressant att diskutera idag tycker jag! =)