Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 8 september 2010

Vad är hemligheten bakom "ständig" lycka?

Ibland kan jag inte låta bli att förundras (eller ja, det är väl egentligen fel ord, men..) av människor som aldrig lyckas med konceptet "to get a break". Är det inte ekonomin som krånglar, så är det sjukdomar, arbetslöshet, depressioner, olycksfall, död eller andra saker som man kanske bara kan beskriva som ren och skär otur (?)

Alla råkar (självklart) ut för något eller ett par av dessa fenomen under en livstid. Vissa delar kanske mer än en gång också. Vilket i sig inte är så konstigt!

Men om detta rullar på i ett sammanhängande (månad- eller t.o.m. årsvis) löpande schema, kan jag inte låta bli att undra; har dessa människor verkligen KONSTANT otur eller blir livet lite som man själv bestämmer sig för att det ska vara?

Om man tänker mer positivt, är mer drivande, ser över sin situtation osv, skulle man kunna vara lyckligare? Kan det vara inställningen som skiljer det faktum att vissa människor "alltid har det bra", medan andra lever dag in och dag ut i "gråa moln".

Vad tror ni?


3 som har tyckt till:

Tigris Predikantan sa...

Mycket tänkvärt!

Jempa sa...

Jag tror det är en kombination.. Är man en sån som kanske drabbats lite mer av tråkigheter, så blir man mer bitter och tar varje liten motgång som världens undergång..

Medan de som det går lite bättre för lättare kan tackla svårigheter för de har en bättre grund och styrka.

Men mycket har nog med psyket att göra också, eftersom vissa stärks av motgångar och andra inte.

Anonym sa...

Jag tror att hemligheten bakom mycket lycka handlar om minnet.

Glömmer man bara bort allt tråkigt mellan gångerna så är man ju lycklig hela tiden. :-D

/Emma