Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 23 september 2010

Sluta tjafsa!

Överallt kan man läsa om hur små marginalerna för en "blå" majoritetsregering var. Man luskar fram och griper efter varenda litet grässtrå som finns att få tag i. Det är felhantering av röster, arkivering av förtidsröster som ej skickades in i tid osv, osv...

Detta är naturligtvis tragiskt, det som har skett, när så mycket står på spel pga av så lite. Det får mig att tänka på valkatastrofen i USA när Bush vann över Gore, trots att miljö-Al totalt sett fick fler röster (?!)

Slutkontenta; sluta tjafsa, utbilda de (uppenbarligen slarviga) rösträknarna, acceptera eller kör omval!DN, SvD, Ab,

2 som har tyckt till:

Tigris Predikantan sa...

Håller med om att det är väldigt tjatigt och PR ges till fel "partier".

Magnus sa...

Inte bara tjafsigt, det är också otroligt slapp nyhetsrapportering och -kommentering. Önskan att alliansen ska återta en egen majoritet, om så bara med en stol i riksdagen, skiner igenom på många håll i sliriga, vilseledande formulerinagr och helt upplösta gränser mellan rapportering, tyckande och önsketänkande. Särskilt Lena Mellin i Aftonbladet har helt gjort bort sig.

Nyval? Nix, det blir det inte, av lätt insedda skäl (taktikröstandet skulle kunna skyffla om ordentligt bland nyss utsedda riksdgasledamoter). Och jag hoppas att fp begriper bättre än att överklaga valet.