Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 4 september 2010

De nya reglerna slår (ibland) helt fel!

Att det finns människor som fuskar är ju uppenbart, efter att det t.ex. kommit fram flera fall där människor fått både sjukpenning/ersättning och jobbat. Otroligt tråkigt när människor som verkligen ÄR sjuka hamnar i kläm!

Tittade på utfrågningen av Fredrik Reinfeldt häromdagen och kan inte säga att jag på något sätt blev imponerad. Tycker annars han har varit duktig vad gäller den retoriska biten, men det var som bortblåst. Han stammade, hade svårt att hitta förklaringar och hans försvar blev:
"- Den perfekta reformen finns inte" (??)

SVT tog upp fallet om överläkaren som hade fått stroke och som först hade blivit sjukskriven på heltid, för att sen själv vilja jobba 75 %. Han hade fått som krav att söka heltidsjobb på Samhall? Vad fan ska en överläkare jobba på Samhall för, istället för att 75 % som just LÄKARE??!
Ab

1 som har tyckt till:

Tove Kungsholmen sa...

Jag säger alltid att inget system är vattentätt. Med sossarnas "bidrag/sjukskrivning/förtidspension till alla" system så kunde ju en massa människor lura oss hederliga skattebetalare på pengar. Nu hamnar några som verkligen är sjuka i kläm. Inget är bra men jag tror att de är på rätt väg nu, vore bara fint om de kunde komma på ngt bra "kontrollsystem".