Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 18 september 2010

SVT Valdebatt 2010

Fler som såg valdebatten på SVT igår? Är det bara min uppfattning eller har svenska politiker svårt att komma med något nytt? Eller rättare sagt, lägga fram sina sakfrågor på fler/nyanserade sätt?


Värst var Lars Ohly. Allt han skulle kommentera slutade med "pga era skattesänkningar". Till slut kändes det bara pinsamt. Höll (för en gång skull) faktiskt med Jan Björklund när han lite småbitskt svarade:
"- Har du samma svar på alla frågor? Ligger det kalkerpapper där eller?"

Den frågan där alliansen känns som att de är ute på djupt vatten är sjukförsäkringen. Att de har minskat antalet sjukskrivna är väl ingen som emotsäger sig, men däremot sättet de gjort det på. Att stå i tv på bästa sändningstid och säga:
"- Det finns ingen perfekt reform. Tyvärr kommer människor i kläm och vi få kolla upp det här noggrant".
Hur ska detta svar lösa de problem som utförsäkrade redan har fått, i form av ekonomiska/sociala bekymmer och i ("bästa fall") socialbidrag?! Där håller jag med Ohly; måste det komma upp ett nytt tragiskt fall i media innan de, gång på gång, tvingas "se över försäkringen"...?

Jan: "-Mer kärnkraft!"
Maud: "- Jag måste le och få det att se ut som att jag håller med".


Jag måste även hålla med Mona Sahlin när hon bad Jan Björklund debattera kärnkraften vs förnyelsebar energi med Maud Olofsson. Där står Centern betydligt närmare de röd-gröna och en intern debatt hade varit intressant (om dock politisk självmord i direktsänd tv).SvD, SvD, DN, DN, Ab, Ab

0 som har tyckt till: