Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 13 mars 2010

Here we go again.... (Kvotering).

Mona Sahlin lovar att lagstadga om könskvotering i bolagsstyrelser om de rödgröna vinner valet i år.

Jag håller med om att jämställdhet självklart är en viktig fråga. Att man ska anställas pga av sin kompetens är självklart! Att då kvotera in kvinnor där en man kanske skulle vara bättre; Vad vinner man på det??

Det intressanta i jämställdhetsfrågan är (som jag skrev om även tidigare i år): Varför denna hysteri att kvinnor ska få förtur i bolagsstyrelser, när man väljer att t.ex. ta bort förturen för män, när det gäller högskoleutbildningar där kvinnor är det dominerande könet...? Vad är skillnaden?

4 som har tyckt till:

Alexandra sa...

fy sjutton vad nedvärderande att få ett jobb bara för att man är kvinna!!!

Krassman sa...

Problemet är väl att man idag verkar tro att kvinnor inte är lika smarta som män.

Jag tror att man "vinner" på att styrelser, grupper,sammanslutningar, klubbar, föreningar och partier som består av samma mängd män som kvinnor.

Ser man till det luddiga ordet "kompetens" och menar att betyg från utbildningar skall var med i detta så borde ju kvinnor redan vara överrepresenterade i alla sammanslutningar av människor, men så är det tydligen inte.

Anna Blixt sa...

Sjukt att sossarna vill löa jämlikhetsfrågan genom att kvotera in ett fåtal redan arbetande karriärskvinnor i styrelser... medan man plockar bort RUT-avdraget som skulle ge jobb åt tusen och åter tusentals kvinnor som faktiskt har det svårt i samhället.

- sa...

Ja det där borde ju vara självklart för alla. Kvotering har aldrig varit en bra lösning för någon. Eller "positiv särbehandling" som det också så käckt kallas. *suck*

Jag fattar iofs inte det ska vara ett självändamål för att kvinnor prompt ska in i styrelser och så vidare..kan inte folk bara få välja själva vad de vill syssla med och sen välja in efter kompetens..men alltid är det nån radikalfeminist som ska skrika högt.