Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 28 mars 2010

Pengar = Livslycka?

Jag har aldrig förstått mig på människor som säger att om de vinner X miljoner ska de genast sluta jobba.

Nu har jag kanske tur och är bråkdelen (?) av de som faktiskt trivs med sitt jobb och sina arbetskamrater. Jag har dock ändå svårt att tro att större delen av svenska folket skulle vantrivas på jobbet? Jag menar; Hur roligt hade det varit att vara rik men inte ha några rutiner alls?!Möjligtvis att man hade testat på att göra något helt annat , jobba deltid eller kanske startat eget, just för att man inte behöver bry sig om sin ekonomiska situation. Men jag hade ALDRIG slutat jobba helt!5 som har tyckt till:

Mother, Married & Twenty sa...

svar: Tack så mycket!


Jag hade inte heller velat sluta jobba helt om jag vunnit en massa pengar, utan precis som du nöjt mig med deltid eller bytt jobb. Jag har liksom inte direkt hundra olika hobbys som kunnat hålla mig stimulerad om jag gick hemma på heltid.

Nettan sa...

Hej
Nej jag hade nog inte heller kunnat sluta jobba helt. Men jag hade nog vågat stara eget istället eller gör anågot annat än vad jag gör idag. Även om jag trivs så är det tungt och sliter på kroppen när man jobbar i vården. Men att gå helt sysslolös hade jag inte klarat.

Sv: Ja det är väldigt roligt på sådana party. Och man anar inte hur mycket saker som finns och en del saker funderar man tom över vad dom är till. Du får kanske ordna ett :-).

Ny vecka, nya möjligheter. Ha det bra.

oumberligating sa...

Klok som en bok är hon min Vän Västgötskan.......att jag bloggar igen är ju ingen nyhet för dig, kände det i de korta ord du skrev till mig sist! (ler)
Fast allvarligt nu...en stund...som du vet så håller jag på med den här djäkla patienföreningen....vilka medlemmar jag har....de dör som flugor....de borde ha stryk...jag blir deprimerad av det...9 stycken bara i år!
Efter begravningar då brukar jag "släcka bloggen" ett tag, det är då jag bara vill ha riktigt liv kring mig...! Du känns "riktig/äkta"...men kan ju faktiskt heta Sven-Erik vara en barnlös hemmaboende 54 årig arbetslös verkstadstekniker som tröttnat på att porrsurfa och nu drömmer att vara en ung tvåbarnsmorsa mitt i kärriären istället!
Om jag vann em massa pengar så skulle jag skapa en blogg arbetsplats....där du och jag och några hängivna bloggare skulle sitta tillsammans och blogga på arbetstid! Vilka härliga fikapauser vi skulle kunnaha!
Och vilka firmafester sedan, som vi kunde blogga om!
Självklart åker vi taxi till jobbet, kontoret får ligga någonstans i mellans Sverige, men avstånden gör ju ingenting, vi flyger och åker taxi om vartannat så klart! Långa semestrar helt klart blir det och mycket VAB och sjukskrivningar, sedan blir det även mycket tjänsteresor, vi måste ju se allt vi ska blogga om inte bara sno en massa bilder!
Nä...sluta jobba det gör vi aldrig!
Ha en fin vecka!
Kram ifrån dim mycket "sjuke" Vikingahövdingsmärtpatientordförande Ulv Röde alias Peter Olofsson!

Daniel sa...

Du har rätt, rutiner behövs! Var ett år arbetslös å menade börja gå på väggarna... nä ush.

Men miljonvinst!? Deltid kanske inte vore så dumt! ;)

Jeanette sa...

Haha.. Jag hade slutat jobbat helt. Rutiner är det tristaste som finns.
Handlar inte om att jag är en latmask eller att jag inte trivs med mitt jobb men min tid här i livet är betydligt mer värdefull än att ett jobb (om jag vann massvis med pengar) där jag hade en massor av måsten skulle få ta upp den, tiden alltså :)
Däremot skulle jag fortsätta med de intressen jag brinner för just nu och såklart skaffa en nyare Porsche till min älskling.