Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 17 mars 2010

Så var det med jämställdheten för föräldrar...

Fördelandet av föräldraledighet har varit på tapeten flertalet gånger. Man framhäver hur viktigt det är med delad föräldraledighet, såpass att man t.o.m. lagt fram förslag om att lagstadga 50-50 eller 1/3-1/3-1/3 för att få pappan att vara hemma mer.

Därför är det otroligt skrattretande när man på SvD.se idag kan läsa en artikel som får en att undra om vårdbidraget är utformat på 1800-talet... Ett frånskilt par vårdar sin autistiske pojke varannan vecka, men stockholms tingsrätt bedömde att bara mamman har rätt till vårdbidrag! Ska man skratta eller gråta?

Om regeringen vill se över jämställdheten på föräldrasidan är väl detta alldeles ypperligt att börja med?!

1 som har tyckt till:

oumberligating sa...

Både regeringen och Svenska Dagbladet kan "schamponera mig i skrevet, ja faktiskt även Stockholms Tingsrätt som avslagit min ansökan om utökad tid för vård av annhörig!
(Lilla Frun blir inte friskare med åren)
Fast det skiter vi nu, håller självklart med i allt du säger! (ler)
Som du vet så har du poositiv inverkan på mig, delar ju upp texten lite då och då numera bara pga dig eller tack vare passar bättre att säga!
Som sagt blir jag glad eller blir jag glad att få en andra kommentar ifrån dig på två dagr. Jo, jag blir jätteglad! Nu tycker jag inte att det finns någon "varannprincip" i själva kommenterandet, men på någotvis så får man ju lite bekräftelse på att det man skriver läses, för annars kunde man ju skriva dagbok och lägga i lådan istället!
Som du kanske ser så håller jag på att modifiera min blogglista och där fanns du med och ska självklart finnas med i fortsättningen, jag raderade den i ilskan när två kärringar plockade bort sig som följare till min blogg efter inlägget att man ska fota sig i skrevet och ta med till Doktorn vid den årliga hälsoundersökningen (under Youtube länken med tjejen som tutar på sitt eget bröst!)
Ha en fin fortsatt vecka!
Kram ifrån Peter!