Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 25 mars 2010

Jaha, det är SÅ HÄR vi ska minska antalet sjukskrivningar...?

Igår kväll var det partiledardebatt på tv4 mellan Reinfeldt och Sahlin. Överallt läser man att Reinfeldt krossade Sahlin. Tycker det var en generellt ganska menlös debatt... Däremot kan jag hålla med om att Reinfeldt som partiledare inger mer förtroende. (S) behöver en starkare ledare om de ska få igenom sin politik.

Sen en snabb tur till sjukpenningsfrågan. Inte konstigt att antalet sjukskrivna minskar?!
En jurist Försäkringskassan ville förhindra att en sökande skulle få rätt till sjukpenning och förfalskade därför kvinnans läkarintyg, genom att kopiera in text från ett annat ärende. Ändrade bara så att namn och yrke stämde. Ett bra, fungerande statligt bolag... (?)

4 som har tyckt till:

B-O Gavne, Vasteras sa...

-SKITIGT! Att slänga ut tyckanden under anonymitetens skitiga slöja.

Tigris Predikantan sa...

Ja, tyvärr är det mkt sånt ... alltid funnits kommer tyvärr alltid att finnas!
:)

Gunnar Arnkvist sa...

Nu är inte försäkringskassan ett statligt bolag utan en statlig myndighet. Märk väl att denna lögnaktiga förfalskande jurist riskerar avsked, inte att så kommer att ske.

Framkom nyligen genom svensk myndighetskontroll att den som har varit häktad i tre månader mister sin sjukpenninggrundande inkomst. Med ett enkelt samtal kan försäkringskassan få en åklagare en sjukskriven att bli häktad misstänkt för grovt bidragsbrott. En sådan häktning kan vara i tre månader och vips har försäkringskassan blivit av med alla sjukskrivna.

http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/03/svensk-myndighetskontroll-utforsakrad-pa-tre-manader

Den som var med på jippot med publik presskonferens om att många skulle åtalas för bidragsbrott var åklagare Elisabeth Brandt. Det gällde bara folk som sökte bidrag, inte byråkrater som avslog på falska grunder. Samma åklagare Brandt var den som beslutade om frihetsberövande av läkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus förra året.

- sa...

Är inte ett dugg förvånad faktiskt.