Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 10 mars 2010

Runka handen...?!

Efter att ha läst en annan blogg där man pratade om röntgen kom jag att tänka på en händelse från mina ungdoms dagar. 6:e klass och jag skulle gå ifrån en lektion för att röntga... VAD det var jag skulle röntga kommer jag fan inte ihåg... Hand, arm tror jag?

Hur som helst. I min iver att komma ifrån klassrummet så obemärkt så möjligt (observera! Jag var OERHÖRT blyg som barn!) försökte jag smyga ut längs med väggen. Det gick väl sådär. Fick genast frågan av en kille i klassen vart jag var på väg. Ångesten växte över det faktum att alla hade vänt sig om, tittade på mig och väntade på svar; Jag lyckades i alla fall stamma fram några ord. Tyvärr blev inte orden riktigt som det var tänkt, utan jag hörde mig själv säga:

"- Eh... Jag, jag, jag... ska till doktorn och rônka handen"... (Eller vad det nu var?)
"-Ska du RUNKA handen?" säger killen och flinar. Jag trodde jag skulle dö och hade jag inte varit röd i ansiktet 482 gånger innan dess (för det var jag ofta) hade jag DEFINITIVT blivit det då!

Fantastiska minnen. Tur att man åtminstone kan skratta åt dem nu... :-D

5 som har tyckt till:

Jempa sa...

Det var ungefär som när jag var och klippte håret i Dublin, och bad om ett blowjob istället för blowdry.

Jag ville bara dö! :D

Maria sa...

Kikade förbi... :)

Daniel sa...

hehehe sånt förgyller minnen och livet!!!!

oumberligating sa...

Ordet runka som på gammelsvenska betyder skaka förgyllde min barndom!
En kompis till mig hade en riktigt gammal "gammelfaster" så fort vi satt och drack saft och åt bullar så skrek hon till oss: "- Runka inte så fasikens mycket på bordet hela tiden!"
Det här tyckte vi som 8 åringar var himla festligt, så då och då så lät jag foten gunga till bordet så det skakade till, eller runkade till som hon sa!
Va trist att mina små filmer i marginalen hindrar dig ifrån att skriva/läsa mina inlägg, bara för din och för den skull så lägger jag in dem som inlägg istället!
Du skrev att du är nollställd, har du lust att maila till mig på jernsaxen@live.se så kan du få enkla uppslag av mig, jag har så inihelvete mycket att skriva om så hälften kunde vara nog!
Sedan har jag lite prylar alltså oumberligating som du kunde visa på din blogg istället!
Allt ska en 45 årig man inte visa, vissa saker lämpar sig bättre för kvinnor, min Fru då? Nix, hon vägrar hårdnackat, hon har ju en bokblogg säger hon! (ler)
Ja, det är inga konstigheter, utan det är "länkar" bara, seröst på sitt sett fast design och konst!
Ha en himla fin dag!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

- sa...

Haha..sånt är ju jättepinsamt i en viss ålder! Ungefär som när jag som 7-åring bad min mamma förföra min på läxan inför hennes väninna som var på fikabesök! Både mamma och väninnan vred sig av garv..och jag som var så stolt över att ha lärt mig ett nytt ord som hade med spännande skolan att göra..när jag väl begrep vad jag egentligen hade sagt (jag fattade ju att jag sagt nåt snuskigt av morsans reaktion men inte vad) ville jag sjunka genom golvet! :D