Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 15 juni 2009

Läkare och politiker lever tydligen efter egna regler...

Sjukskrivningarna går kraftigt neråt kan man läsa i dagens DN. Där skriver man även:
"De flesta har kopplat ihop förändringen med Försäkringskassans hårdare bedömning av sjukas rätt till sjukpenning, men en djupare titt i statistiken visar att det inte är den största orsaken."
Man menar istället att det beror på att det är färre som skickar in papper för att bli sjukskrivna. I nästa andetag skriver man:
"Den stora minskningen kan bero på att det nya strikta regelverket för sjukpenning har slagit igenom hos läkarna och att de inte sjukskriver i samma omfattning som tidigare."
Menar man då att läkarnas bedömning/agerande inte ingår i det nya, hårdare regelverket..??

På tal om borgerlig politik. Nu ska man i Sollentuna införa Euron parallellt med svenska kronan. Med tanke på utgången i folkomröstningen, så blir jag rent ut sagt förbannad när man kör över svenska folket som helhet, för att bara gå på stockholmarnas linje. (Där 60 % röstade ja).


Till sist ett stort grattis till golffenomenet Anna Nordqvist, som i natt vann sin första LPGA-tour i USA, bara 22 år gammal! Fantastisk prestation!ab

5 som har tyckt till:

Unknown sa...

man slutar ALDRIG att förvånas oavsett nyheter från FSK...

Ses ikväll gumman.. skall bli kul.
Kram

Pavel Maira sa...

Man kör ju inte över svenska folket bara för att man inför Euro i en kommun i ett län där majoriteten sa JA till Euro!

Tove Kungsholmen sa...

Fast Sollentuna ligger mig veterligen i Stockholm så jag förstår inte din upprördhet.

Folkomröstningar är bara bajs dessutom tycker jag. Vi har röstat fram politiker för att DE ska ta beslut, det räcker bra.

Lika bra vi inför Euron snart också.

Anonym sa...

Har inte Sollentuna rätt att införa detta då eftersom över 59% av invånarna i kommunen röstade för Euron 2003? Varför ska invånarna i Boxholm eller Dorotea ha inverkan på kommunpolitiken i Sollentuna? Nä jag tycker det är ett utmärkt förslag, helt i linje med vad kommuninvånarna vill...

Gurtah sa...

...och invånarna i Norrland vill skjuta av björn och varg. Men det vill inte politikerna i Stockholm, så då går det bra att bestämma åt andra. Flera kommuner i Skåne har en majoritet för att bunta ihop och slänga ut alla invandrare. Då borde ju de få göra det. Helt i kommuninvånarnas linje.
Det fungerar inte riktigt så. Beslutet är taget i riskdagen och gäller HELA landet. Sedan kan man diskutera om det är rätt eller fel. Men det är en annan sak. Många företag t.ex. skulle bli överlyckliga om vi handlade i €. Slippa köpa i € och sälja i SEK.

Sedan så vann faktiskt inte Anna Nordqvist sin första LPGA-tour. Hon vann en major på LPGA-touren... ;) Fortfarande en oerhörd bragd.

Angående försäkringskassan. Att en av deras chefer har slutat p FK för att kunna hjälpa människor juridiskt om de inte får rätt till ersättning trots att det är sjuka, säger det mesta om det nya systemet tycker jag. Inte ens de själva kan stå för det längre...